Η Τσέλσι κάνει ό,τι θέλει στα ντέρμπι με την Τότεναμ και το έπραξε και στη δεύτερη φετινή τους συνάντηση! Μετά το καρέ τερμάτων στον πρώτο γύρο, οι «μπλε» έφτασε στο τελικό 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», συνεχίζοντας το κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων και ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες της ομάδας του Ποστέκογλου για την 4άδα. Γκολ… εξιλέωσης για τον Νίκολας Τζάκσον που σε δυο «ραντεβού» με τον συγκεκριμένο αντίπαλο έχει σκοράρει 4 φορές! 

Σαν να πήρε… μαθήματα από την Άρσεναλ, η Τσέλσι αντιλήφθηκε ότι η Τότεναμ έχει προβλήματα στην αντιμετώπιση στατικών φάσεων. Και αυτό επιβεβαιώθηκε. Πρώτα, όμως, οι «μπλε» είδαν ξανά τον Νίκολας Τζάκσον να χάνει τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Βικάριο στο 5ο λεπτό, με τον πορτιέρε των «σπιρουνιών» να φτάνει στην μπάλα παρά τη λόμπα που του έκανε ο Σενεγαλέζος και εν συνεχεία ο Φαν ντε Φεν έδιωξε από την ανυπεράσπιστη εστία. Η ομάδα του Ποτσετίνο είχε άνεση στον αγωνιστικό χώρο και κατά διαστήματα προκαλούσε απίστευτη σύγχυση στα μετόπισθεν της Τότεναμ. Και κάπως έτσι στο 24ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Γκάλαγκερ από απόσταση, ο Τσάλομπα πήρε εκπληκτική κεφαλιά για το 1-0. Βέβαια, ο VAR εξέτασε για αρκετά λεπτά τη φάση για να δει αν υπήρξε φάουλ του Κουκουρέγια στον Μπρέναν Τζόνσον, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικότατα.

Ο Μούντρικ είχε αρκετά κέφια μαζί με τον Μαντουέκε, με τον Ουκρανό συνεχώς να καλείται από τον Ποτσετίνο στην άκρη για να του δώσει οδηγίες ο Αργεντινός κυρίως για τις τελικές επιλογές του όταν δημιουργούνταν συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Τσέλσι σε γκολ. Η Τότεναμ απείλησε μονάχα με μια εξαιρετική κεφαλιά του Ρομέρο στο 39′ όπου θα μπορούσε να έχει επέλθει η ισοφάριση και ο Ποστέκογλου φάνηκε πως στην ανάπαυλα έτριξε για τα καλά τα δόντια των παικτών του.

Τα «σπιρούνια» βγήκαν με εντελώς διαφορετική διάθεση στο δεύτερο μέρος, κράτησαν την μπάλα και την κυκλοφόρησαν κοντά στα καρέ του Πέτροβιτς. Η άμυνα της Τσέλσι είχε φροντίσει να μην υπάρξει ούτε ρωγμή στην πορεία προς τα γκολπόστ, αλλά ο Ποστέκογλου ήθελε να δει περισσότερη πίεση. Και έριξε στο ματς τους Μάντισον, Χόιμπιεργκ και Μπεντακούρ με τη συμπλήρωση 64 λεπτών αγώνα. Κι αμέσως ο Άγγλος από τους προαναφερθέντες συμμετείχε σε καλή στιγμή, με τον Έμερσον να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή… Η Τσέλσι θα έφτανε και σε δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη στο ντέρμπι, με τον Τζάκσον να εξιλεώνεται για όσα έχει… χάσει το τελευταίο διάστημα και με κεφαλιά στο 72′ έπειτα από ριμπάουντ σε δοκάρι που είχε ο Πάλμερ σε εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-0 για την Τσέλσι! Οποιαδήποτε προσπάθεια της Τότεναμ σταματούσε στους αμυντικούς του Ποτσετίνο, με τον Πέτροβιτς να έχει απίστευτα άνετο βράδυ!