Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της Ομόνοιας όπως τις έχει μεταφέρει ο εκπρόσωπος τύπου, της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου.
Αναλυτικά:

– ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΠΟΕΛ: Γνωρίζαμε τη σημαντικότητα του αγώνα, τόσο όσο αφορά τα βαθμολογικά δεδομένα, όσο και για το γόητρο και την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ξέραμε πως εάν εφαρμόζαμε το αγωνιστικό μας πλάνο όπως το δουλεύαμε στις προπονήσεις και εάν καταφέρναμε να παρουσιαστούμε πνευματικά έτοιμοι και συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα, είχαμε την ποιότητα, τον χαρακτήρα και την εμπειρία για να κερδίσουμε. Και έτσι έγινε. Η ομάδα έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι μπήκε έτοιμη στο γήπεδο, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και ήταν αυτή που έφτιαξε τις πρώτες καλές προϋποθέσεις για γκολ. Μετά που σκοράραμε δείξαμε ωριμότητα και πειθαρχία στο γήπεδο, δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε κανένα στάδιο του αγώνα, είχαμε τη θέληση που απαιτείτο και καταφέραμε να κρατήσουμε το 0-1. Είναι μια νίκη που μας κρατά κοντά στις θέσεις της Ευρώπης και διατηρεί τον δρόμο ανοικτό για τη μεγάλη ανατροπή. Επίσης, είχαμε πει την περασμένη βδομάδα πως θα ήταν ό,τι καλύτερο αν η ομάδα προσέφερε στον κόσμο τη χαρά του αποτελέσματος, οπότε αυτός είναι άλλος ένας λόγος που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση.

– Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η συνέχεια για εμάς δείχνει μόνο τον αγώνα με την Πάφο. Είναι άλλος ένας σημαντικός αγώνας, το αποτέλεσμα του οποίου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις δύο ομάδες. Το μυαλό μας είναι μόνο εκεί και στο πώς θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στο σημείο που είναι τώρα η σεζόν, η κάθε νίκη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όσο κερδίζεις, πλησιάζεις στον στόχο σου. Ναι, η ομάδα βρίσκεται εντός και στις δύο διοργανώσεων, ωστόσο πάμε βήμα – βήμα. Τώρα έχουμε την Πάφο και όλη η προσοχή είναι εκεί. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Απλά και μόνο τον επόμενο αγώνα και το πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε.

– ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ: Οι ποδοσφαιριστές μας επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις μετά από το ρεπό που τους είχε παραχωρηθεί. Το Σάββατο θα έχουμε φιλικό παιχνίδι με την Αγία Νάπα, στο ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΛΛΟΣ, κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο θα βοηθήσει για να πάρουν κάποιοι ποδοσφαιριστές αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, ώστε να είναι έτοιμη στην τελική ευθεία της σεζόν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν και πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα.

– ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ: Διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα περί ανανεώσεων συμβολαίων ποδοσφαιριστών μας και κατά πόσο ο κ. Αναστασίου έχει εισηγηθεί την ανανέωση κάποιων ποδοσφαιριστών. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να μην γίνονται αχρείαστες συζητήσεις και να μην φτάνει στον κόσμο μας λανθασμένη πληροφόρηση. Δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για ανανεώσεις συμβολαίων, καθώς αυτό θα γίνει με το τέλος της σεζόν. Αυτήν την περίοδο γίνεται η αξιολόγηση από τον κ. Αναστασίου και τον κ. Νταμπράουσκας και το κεφάλαιο ανανεώσεις θα ανοίξει με το τέλος της σεζόν. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ούτε έδωσε ο οδηγίες ο κ. Αναστασίου. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και θέλουμε αυτό να γίνει κατανοητό και σεβαστό από όλους.

– ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΙΟΥΜ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ο Αλιούμ είχε καλή παρουσία με τον ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό άλλωστε ο κόσμος τον ανέδειξε ως MVP. Απ’ εκεί και πέρα δεν θα μπούμε σε δημόσιες συζητήσεις – ειδικά στην παρούσα φάση – για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα κριθούν με βάση τη συνολική τους παρουσία και ο απολογισμός θα γίνει με το τέλος της σεζόν. Αυτό είναι που ζητάμε από όλους τους ποδοσφαιριστές: Σταθερότητα και συνέπεια στην αγωνιστική απόδοση. Οι απαιτήσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι τεράστιες και για να επιτυγχάνονται οι στόχοι μας απαιτείται διάρκεια σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα που πέρασε μέσα στην ομάδα.

– ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΦΡΑΝΣΟΝ: Έχουμε δει και εμείς τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για τον Φράνσον από ομάδα της πατρίδας του, ωστόσο δεν έχουμε λάβει κάτι επίσημο για τον ποδοσφαιριστή, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε.

– ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ: Πληροφορηθήκαμε και εμείς για την εξέλιξη μέσω της ανακοίνωσης της Επιτροπής. Αναμένουμε, όπως όλοι, με ενδιαφέρον τα νεότερα. Επαναλαμβάνουμε αυτά που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές κατά το παρελθόν: Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάντα έτοιμη να συνεισφέρει στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όποιο τρόπο μπορεί, καθώς από την ημέρα ιδρύσεώς της τιμά, επιδιώκει και υπερασπίζεται το Ευ Αγωνίζεσθαι και το Τίμιο Παιχνίδι.

– ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για την θετικότητα και στήριξη προς την ομάδα. Αυτά είναι στοιχεία που δίνουν μεγάλη βοήθεια σε αυτήν την τελική φάση της σεζόν. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την Πάφο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται τον κόσμο της στο γήπεδο. Να δημιουργήσουμε μια ωραία ατμόσφαιρα και η πίστη από την κερκίδα να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στους ποδοσφαιριστές για να τα καταφέρουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο κόσμος της, οπότε είναι φυσιολογικό και λογικό τα συναισθήματα του κόσμου να μεταφέρονται και στους ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα με την Πάφο, άρα λογικά θα έχουμε μεγάλη προσέλευση, ενδεχομένως μεγαλύτερη από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Γουίλι Σεμέδο αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης εντός της ερχόμενης βδομάδας και εκτός απροόπτου θα είναι στις επιλογές του προπονητή για τον αγώνα με την Πάφο.