Με δυο γκολ και μια ασίστ του Μέισον Γκρίνγουντ, η Χετάφε πανηγύρισε, εκτός έδρας, νίκη για πρώτη φορά, μέσα στο 2024, και, με το τελικό 3-1, έριξε κατηγορία την Αλμερία. Παράλληλα, η ομάδα του Μπορδαλάς παραμένει ζωντανή στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Χετάφε απείλησε πρώτη, με το σουτ του Ντζένε, που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Μαξιμιάνο και, στο 27ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, για να ανοίξουν το σκορ. Από λάθος του Λόπι, η μπάλα έφτασε στον Μοριμπά και εκείνος, με πάσα “πάρε-βάλε”, βρήκε τον Γκρίνγουντ που έκανε το 0-1. Στα επόμενα λεπτά, η Αλμερία πίεσε για την ισοφάριση, έχασε καλή ευκαιρία με τον Εμπάρμπα και, τελικά, στο 41ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άντονι Λοθάνο. Ο φορ από την Ονδούρα έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα.
Η Αλμερία, που έψαχνε την πρώτη νίκη, μέσα στην έδρα της, τη φετινή σεζόν, είχε χαμένη ευκαιρία με τον Πουμπίλ, πριν βγει το ημίχρονο, και, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Ρομπερτόνε. Όμως, στο 48′, από σουτ του Μοριμπά, ο Γκρίνγουντ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-2. Στο 61ο λεπτό, ο Άγγλος έγινε δημιουργός, από σκόρερ, αφού, από δική του πάσα, ο Χάιμε Μάτα διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, η Αλμερία είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με Λοθάνο, Πουμπίλ και Βιέρα, να σκοράρει, αλλά, ο γκολκίπερ της Χετάφε, ο Σόρια, πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις και η ομάδα της Μαδρίτης έφυγε με τρίποντο, μακριά από την έδρα της, για πρώτη φορά μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιάνο, Πουμπίλ, Τσούμι, Μόντες (80′ Ρομέρο), Λάνγκα, Ρομπερτόνε (62′ Αρίμπας), Λόπι (46′ Γκονζάλες), Λέο Μπαπτιστάο (70′ Πένια), Εμπάρμπα, Βιέρα, Λοθάνο

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Καρμόνα (80′ Άλβαρες), Ντζένε, Αλντερέτε, Ντιέγκο Ρίκο, Μοριμπά (68′ Σαντιάγκο), Μίγια (80′ Αλκάνταρα), Γκρίνγκουντ, Μαξίμοβιτς, Όσκαρ Ροντρίγκες (57′ Μαρτίν), Λατάσα (46′ Μάτα)