Μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που έχουν πατήσει ποτέ στα ευρωπαϊκά παρκέ, όμως πάντοτε είχε την ταμπέλα του δύσκολου χαρακτήρα όσον αφορά τη συνεργασία με προπονητές.
Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει βρει την «Ιθάκη» του στη Μονακό, όπου παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του αλλά και δείχνει να έχει ηρεμήσει. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο προπονητής του, Σάσα Ομπράντοβιτς, μιλώντας στο σερβικό κανάλι RTRS.
Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως έχει ξεπεράσει πλέον όσα προβλήματα υπήρξαν στο παρελθόν με τον Τζέιμς, ενώ ανέφερε πως θα του είναι ευγνώμων για όλη του τη ζωή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τον Μάικ Τζέιμς: «Όλα ήταν διαφορετικά στο παρελθόν. Ο παίκτης έπρεπε να προσαρμόζεται στον προπονητή και στην ομάδα. Ο προπονητής ήταν σαν δικτάτορας. Συνεργαζόμαστε τρία χρόνια με τον Μάικ Τζέιμς. Δεν έχει παίξει για κανέναν προπονητή για περισσότερο καιρό. Αν και είχαμε προβλήματα, νομίζω ότι τα ξεπεράσαμε και πλέον έχουμε μια αρμονική σχέση. Του το έχω πει πολλές φορές ότι θα του είμαι ευγνώμων για το υπόλοιπο της ζωής μου. Όσο καλός προπονητής και να είσαι, δυσκολεύεσαι πολύ αν δεν έχεις καλούς παίκτες. Όταν μια ομάδα αποτελείται από τέτοιου επιπέδου αθλητές, εσύ θα πρέπει να επιλέξεις ποιοι θα παίξουν με ποιους. Ο Μάικ είναι απ’ τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά για εμάς, όπως ο Λόιντ και ο Οκόμπο».

Για την πορεία της Μονακό: «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι αυτό το σημείο. Καταφέραμε να ισορροπήσουμε τον προήγουμενο μήνα. Ξεκινήσαμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλό πρόγραμμα από εδώ και πέρα στην EuroLeague. Φυσικά, είναι περίεργο να το λες αυτό σε ένα πρωτάθλημα όπου ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Έχουμε, όμως, πλεονέκτημα όταν παίζουμε εντός έδρας. Οι περισσότεροι αγώνες που δώσαμε ήταν απέναντι σε ομάδες που αναμένεται να είναι στην πρώτη οκτάδα».