Την Τρίτη (20/02) η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την Μπρέντφορντ σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική της Premier League, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Χάαλαντ στο 71’ της αναμέτρησης. Μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του Γκουαρδιόλα που μείωσε στον πόντο τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μπρέντφορντ, η Σίτι πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν, χάρη σε γκολ του Χάαλαντ, ο οποίος με αυτό το τέρμα, όχι μόνο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του αλλά έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ στην Premier League.

Ο Νορβηγός επιθετικός έχει πλέον σκοράρει εναντίον και των 22 ομάδων που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League, βρίσκοντας δίχτυα 53 φορές σε 55 αγώνες πρωταθλήματος.

Η Σίτι και η Λίβερπουλ θα συναντηθούν στο Άνφιλντ την Κυριακή 10 Μαρτίου σε μια αναμέτρηση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για το πού θα καταλήξει το τρόπαιο της Premier League στο τέλος της σεζόν.

Το ρεκόρ που έσπασε κόντρα στην Μπρέντφορντ ο Χάαλαντ είναι ένα αμέτρητα που έχει πλέον με τη φανέλα της Σίτι, ωστόσο κόντρα στην Τσέλσι το Σάββατο (17/02) ο Νορβηγός έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του.

Ο Χάαλαντ ο οποίος έχει πετύχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος, έσπασε το ρεκόρ για το υψηλότερο xG [αναμενόμενα γκολ] σε αγώνα της Premier League φέτος χωρίς να σκοράρει [1,71]. Ο 23χρονος κατέγραψε συνολικά εννέα σουτ, συμπεριλαμβανομένων τριών μεγάλων ευκαιριών. Παρότι τροφοδοτήθηκε αρκετά, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Τελευταίος που κατέγραψε ένα ανάλογο ατυχές στατιστικό xG αυτή τη σεζόν ήταν ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Νταρβίν Νούνιεζ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός των «κόκκινων» συγκέντρωσε 1,61 αναμενόμενα γκολ κατά τη διάρκεια των 64 λεπτών του εναντίον της Νιουκάστλ την 1η Ιανουαρίου.

Μετά το τέλος του ματς κόντρα στην Τσέλσι, ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ρωτήθηκε για την απόδοση του Χάαλαντ, με τον ίδιο να απαντάει: “Είναι καλό να έχεις εννέα σουτ και την επόμενη φορά θα σκοράρει. “Ήμουν ποδοσφαιριστής για 11 χρόνια και πέτυχα 11 γκολ. Τι στατιστικά! Ένα γκολ τη σεζόν. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσω συμβουλές στους επιθετικούς.

Δημιουργούμε τις ευκαιρίες, είχε τις ευκαιρίες και την επόμενη φορά θα σκοράρει. Δεν τον κατηγορώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι οι άνθρωποι”.