Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στη θέληση, την προσπάθεια και την άμυνα της ομάδας, αλλά και στα στοιχεία που η Ελλάδα χρειάζεται βελτίωση.
Πρεμιέρα με τον καλύτερο τρόπο για τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Τσεχία δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι. Η υπερβολική θέληση των παικτών μας οδήγησε σε κάποιες βεβιασμένες επιλογές και μάλιστα από παίκτες που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες αποφάσεις. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουλέψουμε. Η ομάδα έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κυνηγάμε παντού, βρήκαμε 20 πόντους στο τρανζίσιον, δώσαμε 20 ασίστ» είπε και Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε: «Η Τσεχία είναι μια καλή ομάδα που παίζει χρόνια μαζί και δεν είχε τίποτα να χάσει. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε την άμυνά μας και την προσπάθειά μας στο ριμπάουντ, να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο και να κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερους αιφνιδιασμούς. Πρέπει να τρέχουμε με τέτοιες άμυνες που παίζουμε. Και δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι».