Η Λεβερκούζεν συνεχίζει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και με 2-1 απέναντι στη Μάιντς για την 23η αγωνιστική της Bundesliga πήρε ακόμα ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη του τίτλου, αυξάνοντας τη διαφορά από την Μπάγερν στους +11.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν τη διάθεσή τους να παλέψουν για τη νίκη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Οι γηπεδούχοι για να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους κι οι φιλοξενούμενοι για να πάρουν ένα τρίποντο ανάσα στη μάχη της παραμονής.
Τον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τον επιβεβαιώνουν και τα δύο γκολ των ομάδων μέχρι το 7′. Η Λεβερκούζεν ήταν εκείνη που πήρε πρώτη το προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η σέντρα του Γκριμάλντο από τα αριστερά κόντραρε στα σώματα, η μπάλα κατέληξε στον Τσάκα, ο οποίος με ωραίο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Ζέντνερ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Η χαρά της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο όμως, κράτησε τέσσερα λεπτά, αφού στο 7′ η Μάιντς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βιντμέρ έκανε την πάσα-κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κορ, ο οποίος αφύλαχτος στο πρώτο δοκάρι την έστειλε στην εστία του Χραντέτσκι.
Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Τσάκα να απειλεί ξανά με τον ίδιο τρόπο στο 20, αλλά τον Ζέντνερ αυτή τη φορά να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, με το γκολ του Άντριχ στο 68′. Ο Ζέντνερ εκτίμησε λάθος τη φάση, δεν υπολόγισε σωστά τη βολίδα του Γερμανού, απέκρουσε, αλλά η μπάλα από τα δικά του χέρια κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.
Στο 80′ η κατάσταση χειροτέρεψε για τη Μάιντς, η οποία έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ενγκανκάμ με απευθείας κόκκινη.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέρτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Τα, Γκριμάλδο, Τσάκα, Άντριχ, Φριμπόνγκ(83’ Χινκάπιε), Χόφμαν(56’ Σικ), Αντλί(83’ Τέλα), Βιρτς(90’ Χλόζεκ)

ΜΑΪΝΤΣ: Τσέτνερ, Κορ, Φαν Ντεν Μπέργκ, Κάτσι, Εμβουένε, Βίντμερ(60 Γκιλαβογί), Αμίρι, Μπαρέιρο, Λι, Γκρούντα(65’ Ενγκανκάμ), Ονισίβο (83’ Κράους)