Σπουδαίο τρίποντο για την Μπόχουμ, η οποία παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στη Χόφενχαϊμ, κατάφερε να την νικήσει με 3-2 για την 31η αγωνιστική της Bundesliga και να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης με τρεις αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δυσκολεύει αρκετά η υπόθεση Ευρώπη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρέμειναν στο -6 από την έκτη Άιντραχτ, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο από τους «Αετούς».

Η Μπόχουμ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως ο Μπάουμαν είπε όχι στον Χόφμαν, με την μπάλα μάλιστα να βρίσκει και στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Όρντετς πέρασε λίγο άουτ. Στο 11’ το σουτ του Στέγκερ από καλή θέση δεν βρήκε στόχο, ωστόσο στο 34’ η κατάσταση ήταν διαφορετική, καθώς ο Στέγκερ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπάουμαν για το 1-0.

Στο 36’ η Χόφενχαϊμ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ντρέξλερ κατέληξε στο δοκάρι του Ρίεμαν, ενώ στο 45+1’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπροσίνσκι έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να μην διώχνει καλά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στο Πάσλακ, ο οποίος με πλασέ από την μικρή περιοχή έγραψε το 2-0.

Στο 51’ και το 52’ ο Μπάουμαν σταμάτησε τις προσπάθειες τον Λοσίλα και Σλότερμπεργκ, ενώ στο 66’ ο Στέγκερ με πλασέ από κοντινή απόσταση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.  Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κράμαριτς με προβολή από πολύ κοντά μείωσε σε 3-1. Μάλιστα στο 84ο λεπτό ο Κροάτης μεσοεπιθετικός με καταπληκτική λόμπα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρίεμαν για το 3-2.

ΜΠΟΧΟΥΜ: Ρίεμαν, Μπερνάρντο, Σλότερμπεργκ, Όρντετς, Πάσλακ, Βίτεκ(76’ Ασάνο), Στέγκερ, Λοσίλα, Μπέρο(88’ Μάσοβιτς), Χόφμαν(88’ Ντάσνερ), Μπροσίνσκι

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Γκρίλιτς, Κάμπακ, Ντρέξλερ, Σκοβ(56’ Γιούρασεκ), Καντεράμπεκ, Πρόμελ(46’ Μπέκερ), Τοχούμτσου(46’  Σταχ), Κράμαριτς, Μπέιερ(69’ Μπούλτερ), Βέγκχορστ(69’ Μπεμπού)