Οι ομάδες μας είναι έτοιμες να μπουν στην β’ φάση του πρωταθλήματος και είναι σημαντικό ότι όσον αφορά το α’ γκρουπ, όλες οι έχουν να κυνηγούν στόχους.
ΑΠΟΕΛ και Άρης έχουν στόχο τον τίτλο, όπως και η ΑΕΚ η οποία είναι λίγο πιο πίσω βαθμολογικά και την κυνηγούν άλλες τρεις ομάδες για την έξοδο στην Ευρώπη.  Αυτές είναι κατά σειρά η Πάφος FC, η Ομόνοια και η Ανόρθωση.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως μπήκαν πέρσι οι ομάδες μας στην β’ φάση και το βασικότερο συμπέρασμα όσον αφορά τις πρώτες τέσσερις θέσεις είναι ότι λίγο-πολύ οι διαφορές είναι ίδιες με τις φετινές. Πέρσι ήταν λίγο μικρότερες.
Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πρώτο στην β’ φάση πέρσι, μπαίνει και φέτος και μάλιστα με τους ίδιους βαθμούς (59). Η διαφορά του από την 2η θέση φέτος είναι στους τρεις βαθμούς (είναι στην 2η θέση ο Άρης), ενώ πέρσι ήταν στους δύο (στην 2η θέση ήταν η ΑΕΚ), ενώ απείχε πέρσι έξι βαθμούς από την 3η θέση (Άρης) και φέτος η διαφορά από την τρίτη ομάδα στην βαθμολογία (ΑΕΚ) είναι είναι στους εφτά.
Στην 4η θέση δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Η Πάφος πέρσι μπήκε στην β’ φάση από την 4η θέση πέρσι με 50 βαθμούς, το ίδιο και φέτος… με ακριβώς τους ίδιους βαθμούς.
Το σημαντικότερο είναι ότι φέτος είναι μικρότερες οι διαφορές σε σχέση με την 5η και την 6η θέση. Πέρσι είχαν… αποκοπεί από τους υπόλοιπους Απόλλωνας και Ομόνοια, ενώ φέτος η Ομόνοια και η Ανόρθωση είναι γερά στο κόλπο τουλάχιστον για μια θέση στην Ευρώπη.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ:

Χρίστος Χρίστου