Η Ανόρθωση έχασε τον ένα από τους δύο στόχους της χρονιάς μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Άρη και τώρα…τρέχει για να προλάβει την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.
Η «Κυρία» ήταν άφαντη στο πρώτο ημίχρονο και της στοίχησε στο τέλος να πάρει την πρόκριση. Μπήκε στο γήπεδο από την αρχή με στόχο να πιέσει ψηλά τον Άρη και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό βέβαια, αποδείχθηκε μοιραίο για τον Γκαγιέγο, αφού ο αντίπαλος το εκμεταλλεύθηκε με αντεπιθέσεις αλλά και με οργανωμένες προσπάθειες όπως το τρίτο γκολ το οποίο ξεκίνησε από την εστία του Άρη. Στο δεύτερο μέρος ξύπνησε, σκόραρε δύο φορές αλλά ήταν πλέον αργά, τα τρία γκολ αποδείχθηκαν πολλά για να οδηγηθεί το παιχνίδι τουλάχιστον στην παράταση.
Η Ανόρθωση θα τρέξει κυριολεκτικά να προλάβει, αφού βρίσκεται στην 6η θέση με 48 βαθμούς, 7 λιγότερους από την ΑΕΚ η οποία είναι 3η. Το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη δεν είναι ακατόρθωτο να έρθει, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά. Πάφος FC και Ομόνοια είναι με 2 και 4 βαθμούς αντίστοιχα πιο ψηλά, σε 5η και 4η θέση, και έτσι η ομάδα της Αμμοχώστου κυνηγάει τρεις ομάδες για να πετύχει τον μοναδικό στόχο που τις απέμεινε.
Τώρα, κάνουν στροφή στον επόμενο «τελικό» απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Σόλωνας Κύπρου