Ειδική ανακριτική ομάδα από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεων Λεμεσού συστήνει ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου για διερεύνηση της γκανγκστερικής, ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ της Τετάρτης εναντίον βάρος τριάντα Ρώσων, που βρίσκονταν σε πρώην ταβέρνα, σε ερημική τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου.
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία παρακάθισε ο Αρχηγός Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Αρχηγό Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος.
Σε ανακοίνωση, αναφέρεται ότι οι ανακριτές της υπόθεσης αξιολογούν μαρτυρίες και τεκμήρια που έχουν περισυλλεγεί από τη σκηνή, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη της ομάδας, με στόχο και σκοπό την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Στην σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται κλιμάκιο της Εγκληματολογικης Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας όπου διενεργεί επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης
Γύρω στις εννέα και μισή, τέσσερις κουκουλοφόροι κρατώντας αυτόματα όπλα και πιστόλια «μπούκαραν» στο υποστατικό που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία και ζήτησαν από όλους τους παρευρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα. Τους έδεσαν τα χέρια με πλαστικά καλώδια και στη συνέχεια τους λήστεψαν, παίρνοντας ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, χρυσαφικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά οχημάτων και άλλα τιμαλφή. Από μαρτυρίες που κατέχουν οι Αρχές, οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που μιλούσαν ρωσικά.
Μερικά μέτρα μακριά από την πρώην ταβέρνα, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τσάντα που περιείχε τα κλειδιά των οχημάτων και τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων της πρωτοφανούς ληστείας, γεγονός που οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι οι δράστες στόχευσαν στο να καθυστερήσουν την ενημέρωση των Αρχών και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο κάποιος να τους ακολουθήσει.
Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία οι δράστες αποχώρησαν πεζοί από την πρώην ταβέρνα, ενώ ακούστηκε όχημα να φεύγει από την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή οι πλείστοι είχαν φύγει.

Πληροφορίες για τουρνουά πόκερ
Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για καλά προσχεδιασμένη ληστεία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι να ενημέρωσαν σχετικά τους δράστες για το συγκεκριμένο πάρτι των Ρώσων, στην πρώην ταβέρνα.
Τα μέλη της Αστυνομίας έχουν διαπιστώσει ότι στο πάρτι συμμετείχαν και γυναίκες, ενώ έχουν εντοπίσει μπουφέ φαγητού εντός της πρώην ταβέρνας.
Πληροφορίες του Alpha Κύπρου, κάνουν λόγο για διοργάνωση τουρνουά πόκερ στο εν λόγω υποστατικό και οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο διεξαγωγής τζόγου.
Από την γκανγκστερική ληστεία τραυματίστηκαν παρευρισκόμενοι που επιχείρησαν να αποτρέψουν τους κουκουλοφόρους δράστες, οι οποίοι τους χτύπησαν με τα όπλα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σε διάφορα μέρη του σώματος τους.

Προμελέτη και σχεδιασμός του εγκλήματος
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι Αρχές επικεντρώνονται στον εντοπισμό της διαδρομής διαφυγής των δραστών, με σκοπό να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεκμήρια που να οδηγούν σε εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως ανέφερε, οι δραστηριότητες στο υποστατικό δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές και διευκρίνισε ότι η πρώην ταβέρνα δεν λειτουργούσε για να χρειάζεται να εξασφαλίσει άδειες.
«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, είναι μια οργανωμένη ληστεία, φαίνεται να υπήρξε προμελέτη και σχεδιασμός για τη δράση των δραστών.»
Ο κύριος Κυριάκου είπε ότι οι παρευρισκόμενοι είναι φιλικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη, οι οποίοι με τη σειρά τους προσκαλούσαν άλλα φιλικά τους πρόσωπα για ιδιωτικές συγκεντρώσεις στο υποστατικό.
«Δεν γινόταν ανακοίνωση, ήταν μεταξύ φίλων. Είναι ιδιωτικά. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που διοργανώνουν εκεί κάποια ιδιωτικά πάρτι.»
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού εξήγησε ότι η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπίσει όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς κάποιοι είχαν αποχωρήσει πριν την άφιξη των Αρχών.
«Και για να διαπιστώσουμε την ακριβή λεία της ληστείας γιατί μέχρι στιγμής δεν είναι ακριβώς υπόψην μας τι έχει κλαπεί. Από τις καταθέσεις που έχουμε μέχρι τώρα, γίνεται μια αναφορά για €20,000 και είναι τα προσωπικά χρήματα του καθενός.»
Οι Αρχές επικεντρώνονται επίσης στην προσπάθεια εντοπισμού κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή, αφού το υποστατικό στο οποίο διαπράχθηκε η ληστεία δεν διαθέτει.

Πηγή: Alphanews.live