Ο εκπρόσωπος τύπου της Πάφος FC Πολύβιος Παλιούρας μίλησε για την μεγάλη πρόκριση επί της Νέας Σαλαμίνας και για το ντέρμπι που ακολουθεί με το ΑΠΟΕΛ.


Για το γεγονός ότι γύρισε πλάτη στο πέναλτι του Βαλακάρι:
«Για γούρι το έκανα αυτό. Δεν βλέπω καν τα πέναλτι και καταλαβαίνω αν μπήκε μόλις φωνάξει ο κόσμος».

Για την πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο «Αμμόχωστος»: «Υπήρξε γκρίνια γιατί δεν ήμασταν σταθεροί στα τελευταία ματς αλλά στο χθεσινό παιχνίδι το είπαμε εξ΄ αρχής ότι πρέπει να μπούμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε στο ματς με μια πολύ καλή φάση αλλά η ομάδα επανήλθε και πήρε το ζητούμενο. Είναι σημαντικό που πήραμε μια πρόκριση σε μια ζεστή έδρα με ωραία ατμόσφαιρα. Να ευχαριστήσουμε τη Νέα Σαλαμίνα για την άψογη συνεργασία».

Για το γεγονός ότι έλειψαν οι φίλοι της ομάδας λόγω του γνωστού μέτρου: «Η δική μας άποψη είναι ότι πρόκειται για άδικη απόφαση καθώς την πληρώνει κόσμος που ποτέ δεν έκανε επεισόδια. Οι ανεγκέφαλοι, οι λίγοι κατάφεραν να φέρουν αυτό το μέτρο».

Για την ψυχολογία μετά από αυτή τη νίκη-πρόκριση: «Βοηθάει πολύ για την συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτή την απόδοση πρέπει να την διατηρήσουμε. Δεν πρέπει μετά από αυτή τη νίκη να υποτιμήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και να συνεχίσουμε το ίδιο για να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και αυτό θα γίνει με προσήλωση».

Όταν λες ένα βήμα πιο πάνω, αυτόματα αναφέρεσαι σε εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αυτός είναι οι στόχος; «Θα κυνηγήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ενώ είναι και το Κύπελλο. Είναι και αυτός ένα τρόπος. Είμαστε και στους δύο στόχους».

Για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση: «Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα υπάρξουν έδρες πιο δύσκολες πιο θερμές αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Οι παίκτες μας δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και μπορούμε να το κάνουμε σε κάθε έδρα κόντρα σε κάθε αντίπαλο».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει ΑΠΟΕΛ: «Θα είναι έξω ο τιμωρημένος Ζάιρο και ο Μάριος Δημητρίου. Ο Μελούσο θα παίξει κανονικά».

Μιλήσατε με το νέο πρόεδρο του ΚΟΑ για το «Στέλιος Κυριακίδης»; «Όχι μιλήσαμε ακόμα. Θέλουμε να μείνουμε εκεί, είναι το ιστορικό στάδιο πόλης μας».

Άλλαξε κάτι με τα έργα που θα γίνουν στο τέλος της σεζόν; «Προς το παρών ισχύει αλλά η διοίκηση θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να παραμείνουμε στην πόλη μας, ειδικά τώρα που αναπτύξαμε τη δυναμική του κόσμου. Έχουμε μέσο όρο 3.500 εισιτήρια σε εντός έδρας αγώνες».