Μπορεί να έχει κατακτήσει πολύ μεγαλύτερους τίτλους στην καριέρα του, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ έζησε πολύ έντονα την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τη Λίβερπουλ. Ίσως να φταίει ότι διανύει τους τελευταίους του μήνες στο λιμάνι, αλλά για τον ίδιο μετρά-όπως είπε-πως η κούπα ήρθε με συμμετοχή παικτών από τις ακαδημίες του συλλόγου και παρά τις σημαντικές απουσίες παικτών όπως ο Σαλάχ και ο Νούνιες.

«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι εξαιρετικό. Μπορεί να μην το ξαναδούμε ποτέ. Αυτά δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Μου είπαν ότι υπάρχει μια αγγλική φράση – δεν κερδίζεις τρόπαια με παιδιά, δεν το ήξερα αυτό. Σε περισσότερα από 20 χρόνια είναι εύκολα το πιο ιδιαίτερο τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ. Είναι εξαιρετικό. Μερικές φορές οι άνθρωποι με ρωτούν αν είμαι περήφανος για πράγματα και είναι πραγματικά δύσκολο, εύχομαι να μπορούσα να νιώθω περηφάνια πιο συχνά. Αλλά είναι ένα συντριπτικό συναίσθημα», τόνισε ο Γερμανός προπονητής.

«Ήμουν περήφανος για όλους όσοι εμπλέκονται σε όλα εδώ, ήμουν περήφανος για τους ανθρώπους μας για τον τρόπο που μας ώθησαν, ήμουν περήφανος για το σταφ που δημιούργησε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα όπου αυτά τα αγόρια μπορούν απλώς να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο. Ήμουν περήφανος για την ακαδημία μας, ήμουν περήφανος για τους προπονητές μου, ήμουν περήφανος για τόσα πολλά πράγματα. Δεν είχε καμία σχέση με το ότι ήταν ίσως το τελευταίο μου παιχνίδι στο “Γουέμπλεϊ”. Ήταν πραγματικά λόγω του πώς συνέβαλαν όλοι. Βλέποντας τα πρόσωπα μετά το ματς των παιδιών… μπορείτε να δημιουργήσετε ποδοσφαιρικές ιστορίες που σίγουρα κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ; Είναι τόσο δύσκολο. Αν βρείτε την ίδια ιστορία με παίκτες της ακαδημίας να έρχονται εναντίον μιας κορυφαίας, κορυφαίας ομάδας και να την κερδίζουν, δεν την έχω ακούσει ποτέ».