Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννος Ιωάννου.

-Για τους στόχους του: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι και κυρίως του κόσμου και της κοινωνίας. Σήμερα είναι η πρώτη μου μέρα στον οργανισμό. Επίκεντρο μας είναι οι αθλητές και οι ομοσπονδίες. Στη θητεία μας θα δείξουμε σεβασμό στους θεσμούς, στη Βουλή, στον Γενικό Ελεγκτή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Να φέρουμε τον αθλητισμό ένα βήμα πιο μπροστά.
Η πρώτη μας συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Είμαστε σε κατάσταση ενημέρωσης των πάντων. Μια μέρα τη βδομάδα θα είναι ανοικτά τα γραφεία για τον οποιονδήποτε πολίτη για εισηγήσεις.
Κάτι άλλο που προτίθεμαι να πράξω, ξέρω ότι οι αθλητικογράφοι έχουν πιεστεί πολύ. Τους θέλω συμπαραστάτες. Θα είναι ανοικτή μία μέρα για τους αθλητικούς συντάκτες, να μεταφέρουν τις εισηγήσεις τους. Θέλουμε τη στήριξη σας και την κριτική σας. Πολλοί μίλησαν για την οπαδική μου προτίμηση, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά θα λειτουργώ αμερόληπτα».

-Για τη βία στα γήπεδα και την κάρτα φιλάθλου: «Η κάρτα είναι ευθύνη του ΚΟΑ. Θα ζητήσω πληροφόρηση για τις υποδομές. Η κυβέρνηση σωστά ανησυχεί για τη βία, όχι μόνο στα γήπεδα. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα. Άκουσα τις απόψεις των βουλευτών και των σωματείων. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα. Να βρούμε τη χρυσή τομή. Ο ΚΟΑ θα κάνει εισηγήσεις, είναι στην ατζέντα των θεμάτων της πρώτης συνεδρίασης. Εκεί που χρειάζονται βελτιώσεις, θα τις κάνουμε».

-Για το «Στέλιος Κυριακίδης» και το Μακάρειο: «Γιατί να μην δώσω σε έναν ανοικτό διαγωνισμό τα γήπεδα αν αποφασίσει ο ΚΟΑ; Εγώ θα το έβλεπα θετικά, φτάνει να συνάδει με τους νόμους».