Χωρίς τον Αϊζέια Κάναν θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο σημερινό (11/2) παιχνίδι με το Μαρούσι (20:30) για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αφού αποφασίστηκε ο Αμερικανός να είναι αυτός που θα μείνει εκτός από την 6αδα των ξένων.
Ο Αϊζέια Κάναν είναι ο παίκτης που αποφάσισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να αφήσει εκτός 12αδας του Ολυμπιακού στο σημερινό (11/2) ματς με το Μαρούσι (20:30) για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
Ο Αμερικανός γκαρντ προτιμήθηκε να ξεκουραστεί και είναι αυτός που έμεινε εκτός 6αδας των ξένων για το παιχνίδι με την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Βάσει κανονισμού μία ομάδα μπορεί να έχει δηλωμένους μέχρι 7 παίκτες στην Stoiximan Basket League, αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο 6 από αυτούς σε κάθε αγώνα.
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί δηλαδή κόντρα στο Μαρούσι με αυτή την 6αδα ξένων: Νάιτζελ Γουίλαμς-Γκος, Ίγκνας Μπραζντέκις, Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεβ, Μόουζες Ράιτ, Μουσταφά Φαλ. Εκτός ελληνικού ρόστερ βρίσκονται οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Λουκ Σίκμα.
Υπενθυμίζεται ότι στο μεταξύ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά του και ένα μεγάλο δίλημμα ενόψει του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (15-18/2), όπως είχε αναλύσει και ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή “Show Must Go On”. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αλλαγή ξένου για το ελληνικό ρόστερ, με την σχετική προθεσμία της διοργάνωσης να έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.
Πρακτικά δηλαδή ο κόουτς του Ολυμπιακού πρέπει να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει τον Σακίλ ΜακΚίσικ στο ελληνικό ρόστερ αντί του Ίγκνας Μπραζντέικις, κάνοντας έτσι την 2η αλλαγή του στον δεύτερο γύρο – μετά από αυτή του Μιλουτίνοβ με τον Ράιτ. Η συγκεκριμένη απόφαση πάντως προφανώς δεν σχετίζεται με την σημερινή απόφαση να μείνει εκτός 12αδας ο Κάναν, ο οποίος επιλέχθηκε να ξεκουραστεί.