Τη σκυτάλη των δημοσιευμάτων που μπλέκουν τον Έντι Ταβάρες με τον Παναθηναϊκό AKTOR πήρε η Marca, αφού μετά τα ισραηλινό δημοσίευμα που βγήκε στο φώς στις αρχές του έτους και η ισπανική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι ο 31χρονος σέντερ δέχθηκε πρόταση από το τριφύλλι.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής για το μέλλον του Ταβάρες: «Οι επαφές ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ταβάρες ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης σεζόν και δεν έχει σημειωθεί πρόοδος έκτοτε. Στην Ρεάλ έχουν θέσει όριο για το συμβόλαιο του Ταβάρες τα 3 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά χρόνο, ποσό το οποίο εισπράττει στο τρέχον συμβόλαιο.Υπάρχουν ευρωπαϊκές δυνάμεις που του δίνουν αυτά τα χρήματα καθαρά. Για αρχή, ο Παναθηναϊκός AKTOR του έχει προσφέρει, ήδη αυτό το ποσό Για να μην αναφέρουμε το NBA, που συνεχίζει να τον παρακολουθεί. Υπάρχουν κλαμπ που μπορούν να βάλουν πολλά εκατομμύρια στο τραπέζι του για πολυετές συμβόλαιο».
Εν συνεχεία, η Marca χαρακτήρισε περίπλοκη και την υπόθεση του Μάριο Χεζόνια, τονίζοντας πως ο Κροάτης άσος δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια μέρα στον Παναθηναϊκό:
«Πολύπλοκη θεωρείται και η ανανέωση του Χεζόνια, καθώς λόγω της ποιότητας και της αφοσίωσής του έχει γίνει σύμβολο για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κροάτης δεν έκρυψε ποτέ την συμπάθεια του στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου έπαιξε μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ το 2021. Οι οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας τον έχουν μετατρέψει σε είδωλο και στους αγώνες του ΟΑΚΑ εξακολουθούν να ανεβάζουν πανό με το όνομά του. Τα βλέμματα της μιας πλευράς προς την άλλη είναι διαρκή», με τους Ισπανούς να υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει πολύ να ντύσει, ξανά, στα πράσινα τον Χεζόνια και του έχει ήδη καταθέσει πρόταση για συμβόλαιο τριών ετών, με απολαβές που θα φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο:
«Υπάρχει ήδη πρόταση για τρία χρόνια και 2 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Στη Ρεάλ δεν θα έφταναν σε αυτό το ποσό, αν και όπως στην περίπτωση του Ταβάρες, σπάσουν το ανώτατο μισθολογικό όριο» συμπλήρωσε το ίδιο δημοσίευμα.
Ο Μάριο Χεζόνια σημειώνει 13.4 πόντους, 57.4% ευστοχία στα δίποντα, 41.6% στα τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ με μέσο όρο 22 λεπτά σε 20 συμμετοχές στην EuroLeague. Ο Ταβάρες μετρά 10.2 πόντους, 64.5% ευστοχία στα δίποντα, 7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.6 μπλοκ μέσο όρο, σε 23 λεπτά και 20 συμμετοχές στην διοργάνωση.