Ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ πέτυχε το νικητήριο γκολ της Νιγηρίας στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην προσπάθεια της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Όπως είναι λογικό ο στόπερ του ΠΑΟΚ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην πατρίδα του, έχοντας αγωνιστεί βασικός και στα δυο παιχνίδια της εθνικής ομάδας.
Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Εκόνγκ μίλησε και για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι νιώθει πολύ καλά που διεκδικεί τίτλους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
«Έχω παίξει στην Ιταλία και στην Αγγλία, που θεωρούνται πιθανώς τα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά για ομάδες που προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία ή να επιβιώσουν σε αυτή. Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικό γιατί η φιλοδοξία είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε το Κύπελλο και να κερδίσουμε το Europa Conference League. Απολαμβάνω πραγματικά να παίζω στον ΠΑΟΚ και ελπίζω ότι μπορώ να προσθέσω μερικούς ακόμα τίτλους στην καριέρα μου όσο είμαι εδώ», είπε ο Εκόνκ.