Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Κύπρο, με τη θεία λειτουργία και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Εορτασμοί για τα Θεοφάνεια πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, αλλά και στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα Καρπασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη στον Επίσημο Εορτασμό των Θεοφανείων στην Λάρνακα. Η λειτουργία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο μαζί με τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Λαζάρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Δείτε το βίντεο:

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Λεμεσός τα Θεοφάνεια

Με θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του παλιού λιμανιού, η Λεμεσός γιόρτασε σήμερα τα Θεοφάνεια.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, βουλευτών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των αρχών και τοπικών φορέων της πόλης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μεγάλου αγιασμού, σχηματίστηκε πομπή προς το παλαιό λιμάνι Λεμεσού για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Τη πομπή πλαισίωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, προς το παλιό λιμάνι. Της πομπής προΐστατο ο Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος από τον κλήρο της πόλης, τους επισήμους και πολίτες. Ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στην παρουσία πλήθος κόσμου. Πολλοί ήταν σήμερα οι εθελοντές που βούτηξαν στη θάλασσα για να πάρουν το Σταυρό, όπως «επιβάλλει» το έθιμο.

Τα Άγια Θεοφάνεια γιόρτασε και ο Δήμος Γερμασόγειας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, στη θάλασσα. Της πορείας προς τη θάλασσα ηγείτο η φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας.