Το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής και ο Κύπριος προπονητής Αλέξης Γαρπόζης μιλώντας στο balla.com.cy ανέλυσε την μεγάλη αναμέτρηση.

«Πρόκειται για δυο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα μοιάζει πολύ το παιχνίδι τους υπό την έννοια ότι και οι δύο είναι πραγματικά ΟΜΑΔΕΣ. Και επειδή είμαι προπονητής, να πω ότι και οι δύο είναι δημιούργημα του προπονητή τους και εννοώ στον τρόπο με τον οποίο έδεσαν και ανταποκρίνονται στο γήπεδο».

Πως περιμένεις το παιχνίδι να εξελιχθεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου; «Περιμένω ένα παιχνίδι ισορροπημένο και από το 60 και μετά θα δούμε και τις πινελιές των δύο προπονητών. Όποιος πάρει αυτό το παιχνίδι θα είναι νίκη του προπονητή».

Για τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε αυτά τα ματς: «Πάντα τα παιχνίδια τα κρίνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες αλλά θα σταθώ σε έναν ποδοσφαιριστή που θα λείψει από το ΑΠΟΕΛ. Αυτός είναι ο Ντάλσιο ο οποίος είναι εξαιρετικός, έχει πολλά τρεξίματα, κρατά μπάλα, κόβει και βγαίνει γρήγορα στην επίθεση, δημιουργεί, ενίοτε σκοράρει, τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο».

Δίνεις προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες; «Με βάση τις επιστροφές του ΑΠΟΕΛ και αναφέρομαι σε Πέτροβιτς και Βιγιαφάνες και λόγω έδρας δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ. Θα φανώ γραφικός αν πω ότι είναι τριπλής παραλλαγής γιατί έτσι είναι αλλά για τους λόγους που προανέφερα δίνω κάποιες περισσότερες πιθανότητες στην γηπεδούχο ομάδα».

Χρίστος Χρίστου