Ο Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής εκ μέρους του γραφείου τύπου της ΚΟΠ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στο μέτρο που πήρε η ομοσπονδία για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Για την απόφαση της ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών:
«Θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό ήταν επιβεβλημένο και προς την ορθή κατεύθυνση για να προλάβουμε τα χειρότερα. Οι ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση πήγαιναν»

Γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση; «Με το να μην υπάρχουν φίλαθλοί των φιλοξενούμενων ομάδων, αποφεύγονται εντάσεις ανάμεσα σε οπαδούς και διευκολύνεται και η αστυνομία. Δεν θα γίνεται διαχωρισμός κερκίδων, πορείες προς τα γήπεδα, εκπόνηση πλάνων και η αστυνομία θα διευκολυνθεί στο έργο της με το να επιτηρεί φιλάθλους μόνο μίας ομάδας. Έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Θα φτάναμε σε αυτά που γίνονται στην Ελλάδα να θρηνήσουμε θύματα»

Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε και σε ολικό κλείσιμο των γηπέδων για τον κόσμο; «Είναι κάτι που δεν επιθυμούμε αλλά και η πολιτεία ανησυχεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Ανησυχούν και οι ποδοσφαιριστές που είναι και εντός αγωνιστικού χώρου. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και την ανασφάλεια τους. Είναι ένα μέτρο που ελπίζουμε να δώσει κάποιες λύσεις, να βοηθήσει την αστυνομία και να γλιτώσουμε τα χειρότερα»

Στα παιχνίδια Κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε φιλοξενούμενους οπαδούς; «Ναι. Από την στιγμή που άρχισε η β’ φάση του Κυπέλλου και δεν ίσχυε το μέτρο τότε δεν θα έχει αναδρομική ισχύ»

Θα μπορούσε ο Αθλητικός Δικαστής νωρίτερα να έβαζε πιο αυστηρές ποινές: «Είναι κάτι που ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Έδινε κάποια πίστωση και να πληρώνουν οι πολλοί για τους λίγους. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα έχει και πολλές επιλογές πλέον».