Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πάμπος Χριστοδούλου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Πάφος FC και για την προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα του στην α’ κατηγορία.

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Πάφος FC: «Αυτό που θα πω και το είπα και μετά το τέλος του αγώνα είναι ότι από την στιγμή που έχει αποφασιστεί να γίνονται μονοί αγώνες, έπρεπε να γίνει και ένας καλύτερος προγραμματισμός στο κομμάτι των αγώνων. Η ομάδα μας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί από την στιγμή που είχαμε τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Ζητήσαμε να παίξουμε Δευτέρα στο πρωτάθλημα, δεν έγινε αποδεκτό και δεν ήταν εύκολο για εμάς. Κερδίσαμε πολλά πράγματα από το παιχνίδι. Είχε τις φάσεις της η Πάφος FC στο α’ ημίχρονο αλλά στο β’ ημίχρονο και η δική μου ομάδα και αφού κάναμε αλλαγές βγήκε ψηλά. Πρεσάραμε, είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, είχαμε μια φάση που θα μπορούσε να δοθεί και σε εμάς πέναλτι. Όταν ρισκάραμε η Πάφος FC βρήκε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι. Ειδικά στο β’ μέρος έγινε πολύ καλό παιχνίδι, συγχαρητήρια στην Πάφος FC για την πρόκριση και βλέπουμε το παιχνίδι τη Κυριακής με τον ΑΣΙΛ που πρέπει να το κερδίσουμε για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να επιστρέψουμε στην α’ κατηγορία»

Για την πολύ κακή κατάσταση του Μακαρείου σταδίου: «Εγώ μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψα στο Μακάρειο. Όποια ομάδα δεν έχει γήπεδο να αγωνιστεί και να κάνει προπόνηση πάει στο Μακάρειο. Αυτό που συμβαίνει φέτος ειδικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι δουλειά μου να βρω το λάθος αλλά πρέπει να προστατευτεί αυτό το γήπεδο. Δεν γίνεται όποια ομάδα θέλει γήπεδο να πηγαίνει στο Μακάρειο. Είναι από τα χειρότερα γήπεδα στην Κύπρο».

Τι γίνεται με τα διοικητικά στον Ολυμπιακό; Ακούστηκε ότι θα είχαμε κάποιες αλλαγές στα διοικητικά: «Δεν έχω ενημέρωση, δεν είναι η δουλειά μου. Ακούγονται διάφορα. Ο Ολυμπιακός είναι ιστορική ομάδα και τους χρειάζεται όλους εκεί. Θέλω όλοι να είναι ενωμένοι για το καλό του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό πήγα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα α’ κατηγορίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι όλοι ενωμένοι: «Δεν σηκώνει ο Ολυμπιακός να ,μην είναι ενωμένοι. Είναι ένα σωματείο που τους χρειάζεται όλους».

Για την προσπάθεια στο πρωτάθλημα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες να διεκδικούν τις τρεις πρώτες θέσεις. η ομάδα μας είναι χτισμένη περισσότερο κοντά στην α’ κατηγορία. Όταν παίζουμε σε ένα τεχνικό παιχνίδι όπως χθες η ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με παιχνίδι με αντιπάλους ομάδες στην β’ κατηγορίας. Αν είναι ενωμένοι όλοι στον Ολυμπιακό, η ομάδα θα ανέβει στην α’ κατηγορία».

Κάποιοι θεωρούν τις δύο θέσεις καπαρωμένες από Ολυμπιακό και ΕΝΠ: «Στα χαρτιά ναι. Υπάρχει πίεση, στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση και αν δεν μπορείς να την αντέξεις δεν μπορείς να είσαι εκεί».

Για την μάχη του πρωταθλήματος στην α’ κατηγορία: «Την προηγούμενη φορά μίλησα για πέντε ομάδες. Τώρα θα πω ότι ΑΠΟΕΛ και Άρης έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Από εκεί και πέρα είναι η Πάφος FC, η Ανόρθωση, η Ομόνοια, ανεβαίνει και η ΑΕΚ».

Πιστεύεις ότι είναι η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα ο Λοίζος; «Εγώ νομίζω ότι θα μπορούσε να παραχωρηθεί από την προηγούμενη φορά. Η Ομόνοια ήθελε να τον κρατήσει ίσως για να μεγαλώσει η αξία του. Είναι καιρός να ανοίξει τα φτερά του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Η Ομόνοια θα αποφασίσει».

Που πρέπει να βελτιωθεί; Τον γνωρίζεις, τον είχες και στην Εθνική: «Τον είχα και στην Εθνική, ενώ όταν ήμουν στην Ομόνοια τον παρακολουθούσα πολύν στενά, ήταν πολύ μικρός τότε. Ήταν η σεζόν που ανέβασα στην πρώτη ομάδα τον Τζιωνή και τον Κακουλλή. Παίζει ρόλο η παρουσία σου και όταν δεν έχεις την μπάλα. Όταν έχει την μπάλα βλέπουμε ότι έχει το ταλέντο και ξεκλειδώνει μια άμυνα μόνος του. Πρέπει να βελτιωθεί στο κομμάτι χωρίς την μπάλα και στα αμυντικά του καθήκοντα».