Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τους Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο για να αφήσουν Μπράγκα και Μπενφίκα αντίστοιχα και να φορέσουν άμεσα τα ερυθρόλευκα, με τους δύο παίκτες να φτάνουν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής (19/01) ώστε να υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας με τη νέα τους ομάδα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα αγωνιστώ σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο. Ξέρω τον προπονητή. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω εδώ. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες», τόνισε ο Όρτα στις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξή του στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για να προσθέσει:
«Ξέρω αρκετούς από τους παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα, όπως τον αρχηγό μας, Κώστα Φορτούνη. Είμαι έτοιμος να δουλέψω και να βοηθήσω την ομάδα. Υπόσχομαι στον κόσμο ότι θα δουλέψω σκληρά».
Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός παίρνει τον Αντρέ Όρτα, από την Μπράγκα ως δανεικό με οψιόν αγοράς, με τον 28χρονο κεντρικό μέσο να αγωνίζεται στον πορτογαλικό σύλλογο από το 2020 έως το 2022.
Φέτος έχει 25 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ. Επίσης έχει παίξει στην Μπενφίκα, ενώ έχει δοκιμαστεί και στο MLS με την ομάδα του Λος Άντζελες.