Από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα η Δόξα διανύει το καλύτερο της διάστημα στο πρωτάθλημα.
Από εκεί που ήταν… καταδικασμένη, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μάζεψε εφτά βαθμούς με δύο νίκες κόντρα σε ομάδες που στοχεύουν πρωτάθλημα (Άρης και Πάφος FC), μια ισοπαλία με έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών (ΑΕΖ) και μια ήττα στην ΑΡΕΝΑ από την ΑΕΚ μετά από καλή εμφάνιση (προηγήθηκε η Δόξα σε εκείνο το παιχνίδι).


Σε αυτά τα τέσσερα πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια ήταν βασικός με την φανέλα της προσφυγικής ομάδας ένας 20χρονος κεντρικός αμυντικός ο οποίος εξελίχθηκε σε ηγέτης της άμυνας.

Για τον Αλέξα Πούριτς ο λόγος ο οποίος διανύει την πρώτη επαγγελματική σεζόν στην καριέρα του και πραγματικά είναι μια από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος.
Η Δόξα τον εντόπισε το περασμένο καλοκαίρι στους μικρούς της Παρτιζάν χωρίς συμμετοχή σε ανδρικό επίπεδο, τον έφερε στην Κύπρο και δικαιώθηκε.


Γεννήθηκε  στις 7 Ιουλίου 2003 στην πόλη Σαμπάτς περίπου μιάμιση ώρα έξω από το Βελιγράδι και από την ομάδα της πόλης του βρέθηκε στην ομάδα κάτω των 17 της Παρτιζάν. Εκεί ξεχώρισε και αμέσως πήγε στην δεύτερη ομάδα (U19) από όπου τον εντόπισε η ομάδα της Κατωκοπιάς
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με προηγούμενες χρονιάς καθώς για πρώτη φορά παίζει σε ανδρικό-επαγγελματικό επίπεδο και τα πάει περίφημα.
Έπαιξε συνολικά σε 12 παιχνίδια με την φανέλα της Δόξας (9 βασικός και 3 αλλαγή) και κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Όταν τον απέκτησε η Δόξα τον περασμένο Ιούλιο η αξία του ήταν στις 50 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τον Οκτώβριο ανέβηκε στις 75 χιλιάδες ευρώ και με το που ανανεώθηκαν οι… τιμές των ποδοσφαιριστών με το τέλος του 2023 και πιο συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου έφτασε να κοστολογείται στις 150 χιλιάδες ευρώ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν και καταφέρει και η Δόξα να μείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Χρίστος Χρίστου