Η περίπτωση του Λουτσιάνο Νάρσινγκ δεν είναι απ’ αυτές που χαρακτηρίζονται… κελεπούρι. Πώς άλλωστε μπορείς ν’ αποδώσεις αυτόν τον χαρακτηρισμό σε έναν ποδοσφαιριστή με το βιογραφικό που κουβαλάει ο 33χρονος μεσοεπιθετικός, με πολυετή θητεία σε Χέρενφεν, Αΐντχόφεν, Σουόνσι και Φέγενορντ, συν τις συμμετοχές στην Εθνική Ολλανδίας;
Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος-το βιογραφικό του δηλαδή-που η μεταγραφή του στη Νέα Σαλαμίνα προκάλεσε μία μικρή έκπληξη το περασμένο καλοκαίρι. Όχι λόγω του εκτοπίσματος της ομάδας της Αμμοχώστου, αλλά ξεκάθαρα για τον «σφικτό» προϋπολογισμό της, που μετά βίας φτάνει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως…
Η περίπτωση του Ολλανδού αποτελεί άλλη μία απόδειξη για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις τάξεις των ερυθρολεύκων τα τελευταία χρόνια σε θέματα σκάουτινγκ κι επιλογής παικτών.

Το παρασκήνιο…
Το περασμένο καλοκαίρι, για να σας δώσουμε και το παρασκήνιο στην περίπτωση του Νάρσινγκ, η Νέα Σαλαμίνα «δούλευε» τη μεταγραφή του για τρεις ολόκληρες βδομάδες. Μέχρι και φωτογραφίες από το προπονητικό κέντρο του είχαν αποστείλει, ώστε να του παρουσιάσουν τις εγκαταστάσεις, πέραν του πλάνου που του είχε ήδη επεξηγηθεί, όπως κι ο ρόλος του.

Μr. Assist…
Πείστηκε, ήρθε και είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν. Όχι με τα γκολ του -με τον Απόλλωνα ήταν το πρώτο του στη φετινή σεζόν.  Ποτέ άλλωστε δεν ήταν ο δεινός σκόρερ, αλλά ξεχώριζε για τις ασίστ του. Έξι μετράει ήδη στο πρωτάθλημα κι αυτό ήταν το πλεονέκτημα που πάντοτε τον χαρακτήριζε στην καριέρα του.
Όταν φαινόταν πως ο Τσίκο δεν επρόκειτο να συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, οι άνθρωποι της ομάδας της Αμμοχώστου έβλεπαν στον Νάρσινγκ τον άξιο αντικαταστάτη του, όπως κι αποδεικνύεται στο γήπεδο. Δέκα ασίστ έδωσε πέρυσι ο Ανγκολέζος, τέσσερεις λιγότερες μετράει μέχρι τώρα ο Ολλανδός που πολύ πιθανόν όχι μόνο να τον… ισοφαρίσει, αλλά ακόμη και να τον ξεπεράσει.

Ο χαρακτήρας του
Πέραν των αγωνιστικών του επιδόσεων, ο Νάρσινγκ έχει κερδίσει τους πάντες με τον χαρακτήρα του. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια, είναι σωστός επαγγελματίας, πειθαρχημένος σε ότι του ζητήσει ο προπονητής του και συν τοις άλλοις, μιλάει πολύ με τους νεαρούς και τους συμβουλεύει, κάτι που σχολιάζεται πολύ θετικά στις τάξεις της Νέας Σαλαμίνας.

Το συμβόλαιο…
Στη Νέα Σαλαμίνα μπορούν να αισθάνονται ήδη απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους, δίνοντας στον Νάρσινγκ το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στο ρόστερ. Μη νομίζετε βέβαια πως είναι και πολλά τα λεφτά: στα 80 χιλιάρικα ετησίως! Ένα (ακόμη) super deal…

Ανδρέας Βεντούρης