Αυτός είναι ο λόγος, που ενώ αρχικά είχε αξιολογηθεί σαν επιτυχημένο το ξεκίνημα της πώλησης των οικονομικών σχεδίων αυτή την στιγμή, είναι πολύ μακριά από τις αρχικές προβλέψεις.
Ένας μεγάλος αριθμός φίλων του ΑΠΟΕΛ, (μεταξύ 150-200) είχε όντως εκφράσει ενδιαφέρον να εγγραφεί, ειδικά στο σχέδιο των 500 και συγκεκριμένα να βρεθούν 500 άτομα που να συνδράμουν από χίλια ευρώ για τρεις σερί μήνες.
Αρκετοί όμως ίσως και το 50% έμειναν στο ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν στην εγγραφή και πληρωμή του ανάλογου χρηματικού ποσού.
Έτσι λοιπόν, έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος της εταιρείας να δημοσιοποιεί το νούμερο των 200 χιλιάδων ευρώ σαν αποτέλεσμα της πρώτης συνεισφοράς.
Βασικά, μιλάμε για ένα απογοητευτικό απολογισμό αφού είναι μόλις στο 10% του στόχου των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι στο επόμενο 10ήμερα θα αυξηθεί σημαντικά ο οικονομικός απολογισμός και στα δύο σχέδια.
Προφανώς, εν όψει και του ότι έρχεται το ντέρμπι ΑΠΟΕΛΟμόνοια με τις εκτιμήσεις μάλιστα, να προδικάζουν προσέλευση που θα πλησιάσει και τις 14 χιλιάδες, θα ανέβει αισθητά το σχέδιο «το μεγαλύτερο
sold out στην ιστορία είναι μόνο ΑΠΟΕΛ» καθώς επίσης με διάφορες επιπλέον ενέργειες, προβλέπεται να αλλάξουν προς τα πάνω και οι αριθμοί στο σχέδιο 500 APOEL FC.
Στο μεταξύ, παρά το ότι δεν έχει συμβάλει ο κόσμος στον αναμενόμενο βαθμό, η διοίκηση αναμένεται να τηρήσει την υπόσχεση προς τους ποδοσφαιριστές και να τους καταβάλει ένα μισθό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.