O Πάολο Μαλντίνι δε μάσησε τα λόγια του, τα… έχωσε για τα καλά σε ιδιοκτήτη και διοίκηση, ξεκαθαρίζοντας και τους λόγους της αποχώρησης από τη Μίλαν. Άλλωστε, πέρασαν έξι μήνες από τη μέρα που απολύθηκε από τους Ροσονέρι «Μιλάω έξι μήνες μετά την απόλυση γιατί έπρεπε να περάσει χρόνος, να μιλήσω όταν θα είμαι ήρεμος. Υπάρχουν οι περαστικοί, υπάρχουν και αυτοί που είναι δεμένοι με τη Μίλαν» ήταν το αρχικό του σχόλια στη La Reppublica και στη συνέχεια… ασχολήθηκε με τον ιδιοκτήτη, Τζέρι Καρντινάλε.

«Ο Καρντινάλε ήθελε το Champions League, ωστόσο είχε αποφασίσει να με διώξει. Σε αυτή τη Μίλαν δεν υπάρχει αγάπη, σας παρακαλώ, σεβαστείτε την ιστορία. Ο Καρντινάλε μού είπε ότι εγώ και ο Μασάρα απολυόμαστε, λέγοντας πως αυτό γίνεται λόγω των κακών σχέσεων με τον CEO της ομάδας, τον Φουρλάνι. Με τον Καρντινάλε μέσα σε ένα χρόνο μιλήσαμε μόνο μία φορά και ανταλλάξαμε τέσσερα μηνύματα.

Μου ζήτησε να ετοιμάσω ένα πλάνο για την κατάκτηση του Champions League. Ναι, το έφτιαξα, 35 σελίδες συνολικά. Του το έστειλα, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Δεν είναι εύκολο να επικοινωνείς με ένα αμερικάνικο fund και με έναν Νοτιοαφρικανό CEO.

Ο Καρντινάλε έλεγε ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εγώ τον εμπιστευόμουν… Το πώς κύλησαν όλα το γνωρίζετε. Η απόφαση να απολυθώ είχε ληφθεί αρκετό καιρό νωρίτερα και κάποιοι το ήξεραν» τόνισε ο θρύλος της Μίλαν.

Απάντηση Μαλντίνι για τις μεταγραφές της Μίλαν

Ο Πάολο Μαλντίνι μίλησε και για τις μεταγραφές, για κάποιες από τις οποίες του ασκήθηκε έντονη κριτική. «Με κατηγορούσαν για τον Ντε Κετελάρε, αλλά για έναν τόσο νεαρό παίκτη οι πιθανότητες αποτυχίας της μεταγραφής είναι υψηλές. Ούτε ο Λεάο, ο Μπενασέρ και ο Τεό, όμως, τους άρεσαν.

Ο Φουρλάνι με ενημέρωσε ότι το μπάτζετ θα ήταν πολύ χαμηλό για τη φετινή σεζόν. Οταν με απέλυσαν, όμως, το διπλασίασαν. Είναι τεράστιο ψέμα πως εγώ και ο Μασάρα δεν συμφωνούσαμε για τη μεταγραφική στρατηγική. Κάθε μεταγραφή εγκρίθηκε από τον CEO και την ιδιοκτησία. Τους παίκτες τους επιλέξαμε εμείς, μερικές φορές το μπάτζετ… εξαφανιζόταν».