Ένοχος ο επιχειρηματίας για το θαλάσσιο ατύχημα στον Κόννο, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις νεαρές κοπέλες.

Το κακό

Ήταν Αύγουστος του 2017, στην πολυσύχναστη από κόσμο παραλία όπου διεξάγονται και θαλάσσια αθλήματα. Στο σημείο κολυμβητές, δύτες και σκάφη.

Ο 54χρονος, τότε χειριστής του ταχύπλοου σκάφους κτυπά το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν τραυματίζοντας σοβαρά τις κοπέλες που έκαναν θαλάσσιο σπορ.

Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου
Ο κατηγορούμενος καμία άμεση βοήθεια δεν παρείχε στις κοπέλες που είχαν τραυματιστεί από τη σύγκρουση. Η ανάγκη για παροχή άμεσης βοήθειας καθίστατο επιτακτική ένεκα και των τραυμάτων της μιας γυναίκας, η οποία αιμορραγούσε, ανεξάρτητα τη δεδομένη στιγμή κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι. Θα έπρεπε να πλησιάσει και να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια μπορούσε. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Ελλειματική προσοχή

Έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα και με ελιγμό να αποφύγει τη σύγκρουση. Κάτι που δεν έπραξε, οδηγώντας στο θλιβερό συμβάν. Ακόμη σοβαρό δε, η αυστηρή αναφορά του Δικαστηρίου, ότι ο 54χρονος χειριστής εγκατέλειψε το σημείο, ενώ οι νεαρές εκλιπαρούσαν για βοήθεια, η μία αιμορραγούσε και ο ίδιος δεν έδωσε βοήθεια.

Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου
Η ταχύτητα που είχε ήταν υπερβολική. Αδιαφόρησε ως προς τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η οδηγική του συμπεριφορά, οδηγώντας το σκάφος του εγωιστικά.

Πήραν ένα μέρος της ζωής μου, δήλωσε χαρακτηριστικά η κοπέλα που υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη.

Παραπονούμενη
Δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να κρατήσω μωρό στην αγκαλιά μου. Την ευκαιρία να γεννήσω μου την έχουν πάρει. Δεν θα γίνω ποτέ μητέρα. Δεν έχω πια φυσιολογική ζωή. Ζητώ δικαίωση και αναγνώριση του λάθους.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος σε 13 κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ALPHANEWS.LIVE