Ο Ολυμπιακός πέρασε από τις Σέρρες και ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε το 2/2 στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 του Πανσερραϊκού για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πλησίασαν μία ανάσα από την κορυφή.

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έδωσε τη λύση και οι ερυθρόλευκοι είναι μία ανάσα από την κορυφή

Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία, την κατοχή και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του παιχνιδιού. Ο Πανσερραϊκός αμυνόταν, όμως η λύση ήρθε από την άσπρη βούλα, με τον Αραμπί να ευστοχεί στο 65ο λεπτό.

Έτσι, στην βαθμολογία ο Ολυμπιακός έπιασε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που στραβοπάτησαν, στους 31 πόντους και είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στους 13 πόντους και στην 11η θέση οι Σερραίοι.

Το ματς

Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας. Κυκλοφορούσε και προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή του Πανσερραϊκού, ο οποίος παρατάχθηκε με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και κύριο του μέλημα την φύλαξη των μετόπισθεν.

Την μοναδική του ευκαιρία ο Πανσερραϊκός στο πρώτο μέρος ήταν στο 13ο λεπτό, με κεφαλιά του Μπέργκστρεμ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Φορτούνη στο 28′, του οποίου το σουτ μπλόκαρε στα σώματα, ενώ έπειτα εκτέλεσή του φάουλ έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε την κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους στο 37′. Ο Φορτούνης από τα αριστερά γέμισε προς την περιοχή, ο Ελ Κααμπί από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε ψηλά έξω. Οι ερυθρόλευκοι επέμεναν, με τον Πανσερραϊκό να προσπαθούν να απορροφήσουν την πίεση και το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του 45λεπτου.

Η εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με τον Ποντένσε να είναι άστοχος από κοντά.

Ο Καρβαλιάλ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Αραμπί να τοποθετείται στο πλευρό του Κααμπί. Στο 62′ οι Σερραία κόντρα στη ροή του παιχνιδιού έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν με Σοφιανό και Χατζηστραβό να μην μπορούν να σκοράρουν. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός βρήκε κενό χώρο, αλλά ο Μασούρας αστόχησε από θέση τετ α τετ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύση. Ο Μασούρας έπεσε στην περιοχή από τα αριστερά, έπειτα από το μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Χόβαν από την άλλη πλευρά, και άνοιξε το σκορ. στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι άνοιξε λίγο περισσότερο στη συνέχεια, με τον Πανσερραϊκό να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός βρήκε πιο πολλούς χώρους και στο 89′ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Αραμπί έφυγε απέναντι από τον Χόβαν, τον πέρασε, πλάσαρε, αλλά έκοψε ο Θυμιάνης πριν η μπάλα περάσει.

  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανσερραϊκού