Στις φυλετικές διακρίσεις που κάνει η διοίκηση της Λίβερπουλ εντόπισε ένας Βρετανός με ασιατικές ρίζες υποψήφιος εργαζόμενος του συλλόγου την απόρριψη της αίτησης εργασίας που υπέβαλε.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Ασάντ Φαρούκ υπέβαλε την σχετική αίτηση τον Νοέμβριο του 2023 για μία θέση στη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, σχετική με το πρότζεκτ της επέκτασης του “Άνφιλντ”.

Ο νεαρός, ο οποίος έχει πτυχίο στη διαχείριση σταδίων και εκδηλώσεων, έχει εργαστεί τόσο για την Τότεναμ, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Παρόλα αυτά, δεν κλήθηκε ποτέ για συνέντευξη από τα στελέχη των Κόκκινων, με συνέπεια να οδηγεί τη Λίβερπουλ στα δικαστήρια για φυλετικές διακρίσεις.

Η θέση ανέφερε ότι ο υποψήφιος θα έπρεπε ιδανικά “να έχει εμπειρία εργασίας σε ένα ελίτ αθλητικό περιβάλλον“, γεγονός που οδήγησε τον Φαρούκ να πιστέψει ότι είχε πολλές πιθανότητες να προσληφθεί.

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, του απαντήσουν από τη διοίκηση ότι “το επίπεδο εμπειρίας που επιδείξατε στην αίτησή σας δεν ήταν τόσο ισχυρό, όσο οι υποψήφιοι που προωθήθηκαν για συνέντευξη“.

Σε έρευνα του νεαρού για το άτομο που πήρε τη θέση, ανακάλυψε πως διέθετε λιγότερα εχέγγυα, γνώσεις και πτυχία από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να προσλάβει τον πρώτο μουσουλμάνο δικηγόρο που συμμετείχε στο συμβούλιο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), ενώ παράλληλα ήταν και εκπρόσωπος της εθνικής μειονότητας στην επίσημη επιτροπή οπαδών της Λίβερπουλ.

Είμαι περισσότερο από ικανός για τη δουλειά. Δεν πρόκειται να το παρατήσω, επειδή ισχυρίζονται ότι είναι όλοι τους υπέρ της διαφορετικότητας, ισχυρίζονται ότι θέλουν να έρθουν Νοτιοασιάτες στον ποδοσφαιρικό κλάδο, αλλά στη συνέχεια κάνουν αυτές τις κακές πρακτικές πρόσληψης και δεν μας δίνουν τις ευκαιρίες. Μιλάνε για το πώς θέλουν να σπάσουν τα εμπόδια, αλλά αυτό δεν είναι σπάσιμο των εμποδίων“, ανέφερε ο Φαρούκ σε δηλώσεις του.