Ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους κατοίκους της Πύλας μετά από δυόμιση ολόκληρους μήνες σιωπής.

Εννιά του Οκτώβρη επετεύχθη η περιβόητη συναντίληψη για την Πύλα και ρωτούσαμε πώς γίνεται να υπάρχει συναντίληψη όταν δεν υπάρχει καθαρή αντίληψη της κάθε πλευράς για τη συμφωνία της άλλης πλευράς με τα Ηνωμένα Έθνη, τονίζαμε ότι κάτι πάει λάθος, με τους Τούρκους να προχωρούν τα έργα για το δρόμο Άρσους – Πύλας εκτός νεκρής ζώνης.

Χθες, ο παράνομος κοινοτάρχης του κατεχόμενου Περγάμους, δήλωσε ότι ο δρόμος ολοκληρώθηκε και έμειναν τα 550 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Σε ότι αφορά τα δικά μας έργα, η συμφωνία προέβλεπε το διαχωρισμό των πρώτων 50 οικοπέδων εντός της νεκρής ζώνης για τη δημιουργία οικισμού, τα οποία παγοποιήθηκαν.

Η κοινότητα της Πύλας, όπως είναι φυσικό «βράζει», με τον κοινοτάρχη της να λέει ότι στην ουσία ότι Αττίλες και Ηνωμένα Έθνη μας ξεγέλασαν.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Πύλας, «παγοποιήθηκαν και αυτά τα έργα που κάναμε και τα έξοδα που κάναμε μέχρι σήμερα φάνηκε ότι είναι άδικα, και είναι σαν να μας ξεγέλασαν. Φαίνεται ότι αθέτησαν τη συμφωνία τους και οι Τούρκοι και τα Ηνωμένα Έθνη που για μένα την περισσότερη ευθύνη τη βρίσκω στα ΗΕ, τα οποία πιστεύω ότι ο Κόλιν Στιούαρτ, αυτός που δημιούργησε τη συναντίληψη, ίσως να μην εξηγήθηκε σωστά.  Υπάρχει, ναι, μια ανησυχία, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη σιωπή και τις πολλές μέρες που πέρασαν από την ημέρα που μας σταμάτησαν τις εργασίες».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Σίγμα ότι «δεν θα δεχθούμε να βάλουν οι Τούρκοι ούτε μια πέτρα για το δρόμο Άρσους – Πύλας εντός της Νεκρής Ζώνης, αν δεν ξεκινήσουν παράλληλα και τα δικά μας έργα».

Τόνισε ότι η πλευρά μας παρά τα πισωγυρίσματα των Τούρκων δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επαναδιαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ψευδοδήμαρχο Ριζοκαρπάσου – Γιαλούσας, επανήρχησαν τα έργα ανέγερσης του μικρού τεμένους στον Απόστολο Ανδρέα.

Υπενθυμίζεται, ότι τα έργα είχαν διακοπεί στα μέσα του καλοκαιριού, μετά από αντιδράσεις της πλευράς μας και της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και μερίδας Τουρκοκυπρίων.   Σύμφωνα με τον ψευδοδήμαρχο λοιπόν, πρόκειται για 12 δωμάτια ή κελιά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τουριστικούς σκοπούς, συγκεκριμένα για να διαμένουν τουρίστες.

Τα δύο από αυτά τα δωμάτια θα λειτουργήσουν στο μέλλον ως χώροι λατρείας μουσουλμάνων.

Μετά τη διακοπή των έργων λοιπόν, το καλοκαίρι, ξεκίνησαν και πάλι οι επισκευές.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: sigmalive