Είναι γνωστό το… κλισέ περί της μεγάλης διαφοράς του NBA και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ωστόσο περιπτώσεις όπως αυτή του Βασίλιε Μίτσιτς το επιβεβαιώνουν.

Ο Σέρβος γκαρντ έφυγε από την Ευρωλίγκα ως ίσως ο κορυφαίος παίκτης της, παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερή θέση στον «μαγικό κόσμο», μετρώντας ελάχιστα λεπτά συμμετοχής για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Παρόλο που η ομάδα του έχει ρεκόρ 18-8 και είναι μια από τις κορυφαίες στη Δύση, ο ίδιος δεν αγωνίζεται σχεδόν καθόλου, όντας παραγκωνισμένος από την παρουσία του Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ενός υπερπαίκτη που δεν βγαίνει… ποτέ από το παρκέ, στη θέση «1».

Ο πολύ μικρός ρόλος του στο NBA αναδεικνύεται και από τα στατιστικά. Ο Σέρβος γκαρντ αριθμεί μεν 12,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ωστόσο έχει παίξει σε μόλις 10 από τα 26 ματς της ομάδας του, χωρίς να αντιμετωπίζει τραυματισμούς.

Μάλιστα, μέσα στον Δεκέμβρη ο Μίτσιτς έχει αγωνιστεί συνολικά 23 (!) λεπτά, 17 από τα οποία ήταν στο ίδιο παιχνίδι! Κάπως έτσι, εξηγούνται και οι χαμηλοί του μέσοι όροι, αφού μετρά μόλις 2,9 πόντους και 2,7 ασίστ ανά ματς.