Η Μαγιόρκα νίκησε την Οσασούσα με 3-2, αγχώθηκε από το πουθενά στο τέλος, όμως κράτησε τη νίκη και τη πλησίασε στην βαθμολογία.

Σε παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον στα χαμηλά πατώματα της Λα Λίγκα, η Μαγιόρκα υποδέχθηκε την Οσασούνα και επιβλήθηκε με 3-2 με ανατροπή. Η νίκη αυτή δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους για τη μάχη που δίνουν για τη παραμονή και ταυτόχρονο έμπλεξαν την Οσασούνα, μιας και τη πλησίασαν στον 1 βαθμό. Έτσι, η Μαγιόρκα συνέχισε το σερί της και συμπλήρωσε ένα μήνα αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αντίθετα, μεγαλώνει η πίεση στην Οσασούνα, η οποία πραγματοποιεί χαμηλές «πτήσεις» φέτος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ευτύχισαν να προηγηθούν με τον Πάμπλο Ιμπάνιεθ μόλις στο 7ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, συνήλθαν άμεσα και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντάνι Ροντρίγκεθ, ο Νάστασιτς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 12’. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα έπειτα από λάθος συννενόηση στην άμυνα της Οσασούνα ο Μαφέο μπήκε στη φάση επιχείρησε να κρεμάσει τον Ερέρα αλλά ο Ισπανός πορτιέρο βγήκε γρήγορα και καθάρισε τον όποιον κίνδυνο. Στο 21’ ο Μονκαγιόλα προσπάθησε να νικήσει τον Ραΐκοβιτς αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας καθάρισε για την Μαγιόρκα. Στο 41’ ο Λάριν κατέβασε, έκανε μία περίτεχνη ενέργεια αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στο 43ο λεπτό, ξανά από κόρνερ έγινε επικίνδυνη η Μαγιόρκα, όταν ο Ραΐγιο πήρε την κεφαλιά και ο Σάντσεθ υποχρέωσε τον Ερέρα σε καταπληκτική επέμβαση από κοντά. Η Μαγιόρκα ήταν η ομάδα που έδειχνε να θέλει περισσότερο τους βαθμούς της νίκης και είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 50’ ο Ντάνι έβγαλε τη σέντρα και ο Σάντσεθ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ερέρα. Αυτή ήταν μάλλον η προειδοποιητική βολή από την Μαγιόρκα, η οποία εν τέλει ανέτρεψε το ματς με συρτό σουτ του Ντάνι Ροντρίγκεθ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 53’, πετυχαίνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους. Σχεδόν 10 λεπτά μετά, στο 62’ ξανά από στημένη φάση, συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ, ο αρχηγός της Μαγιόρκα, Ραΐγιο με κεφαλιά έκανε το 3-1. Στο 64’ ο Χάουμε Κόστα μετά από άλλη μία εξαίσια ενέργεια του Μαφέο, ο οποίος κατά στιγμές ήταν απολαυστικός, σούταρε εκτός εστίας του Ερέρα. Η Οσασούνα παρά τη κατοχή της μπάλας, δε μπορούσε να φτάσει την αντίπαλη περιοχή καθώς ήταν πολλή αργή στην ανάπτυξή της. Στο 90’ μετά από λάθος απομάκρυνση της άμυνας της Μαγιόρκα, ο Άβιλα σούταρε, ο Γκαρθία άπλωσε το πόδι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 3-2 για την Οσασούνα, από το πουθενά. Η τελευταία στιγμή, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, το σουτ του Μπούντιμιρ που μπλόκαρε ο Ραΐκοβιτς.

Μαγιόρκα: Ραΐκοβιτς, Γκονζάλες, Ραΐγιο, Νάστασιτς, Μαφέο, Σάμου Κόστα, Μορλάνες (71’ Ντάρντερ), Χάουμε Κόστα (79’ Κοπέτε), Σάντσεθ (90’ Λιάμπρες), Ροντρίγκεθ (90’ Αμάτ Ντιαγιέ), Λάριν (71’ Πράτς).

Οσασούνα: Ερέρα, Αρέσο, Γκαρθία, Κρούζ, Πένια, Ιμπάνιεζ (66’ Άβιλα), Τόρο (46’ Ορόζ), Μονκαγιόλα (81’ Μπάρχα), Γκόμεθ (46’ Μουνιόθ), Αρνάιθ (66’ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπούντιμιρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ