To ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με τους Σέλτικς να κλείνουν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 31-32, όμως στη δεύτερη περίοδο οι Πέισερς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έκλεισαν το ημίχρονο στο +12 (69-57).

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Σέλτικς με επί μέρους 21-24 έριξαν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (90-81) και ξεκίνησαν την μεγάλη αντεπίθεσή τους στην τέταρτη περίοδο, ροκανίζοντας σταθερά την διαφορά.

Το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε απόλυτο θρίλερ, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να δίνει το προβάδισμα στους Σέλτικς (111-112) με γκολ-φάουλ στα 39” πριν την λήξη, με τον Νέμπχαρντ στην επόμενη επίθεση να τα κάνει… μούσκεμα.

Ο Αλ Χόρφορντ εξασφάλισε το ριμπάουντ και ο Τζο Μαζούλα κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την επίθεση των «Κελτών», με τους Πέισερς να επιλέγουν να μην κάνουν φάουλ με τον Τέιτουμ να αστοχεί σε λέι απ.

Η Μπάλα κατέληξε στον Νεμπχαρντ, όμως ο Τζρου Χόλιντεϊ έδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του NBA, αφού με τρομερό κλέψιμο «καθάρισε» τη νίκη για τους Σέλτικς, που έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον είναι μια… ανάσα από τους τελικούς!

O Τζέισον Τέιτουμ με 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Σέλτικς και της αναμέτρησης, ενώ για τους Πέισερς ξεχώρισε ο Άντριου Νέμπχαρντ που είχε 32 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ.