Ελαφρώς καλύτερα στατιστικά, εμφανίζει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Συγκρικά με τις 11 αγωνιστικές πέρσι και φέτος, οι «γαλαζοκίτρινοι» εκτός από την 1η θεση στη βαθμολογία, εμφανίζουν καλύτερους αριθμούς στο συντελεστή τερμάτων αλλά και στη συγκομιδή των βαθμών.
Συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική σεζόν 2022-23 μετά την 11η αγωνιστική, είχαν σαν απολογισμό 7 νίκες τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (από τον Άρη στο ΓΣΠ) και συνολικά πήραν 24 βαθμούς.
Ο συντελεστής τερμάτων ήταν 12-3 με την αμυντική γραμμή να ξεχώρισε με αυτή την τρομερή επίδοση, αφού είχε δεχτεί γκολ μόνο σε τρία ματς και συγκεκριμένα από την Πάφος
FC στο ΓΣΠ (1-1) από τον Άρη (0-1 στο ΓΣΠ) και από τον Ακρίτα (νίκησε 2-1 το ΑΠΟΕΛ) ΣΤΟ «Στέλιος Κυριακίδης».
Στη βαθμολογία, η τότε ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν στην 3η θέση (η Πάφος FC ήταν στην 1η θέση με29 βαθμούς η Πάφος και στη 2η θέση με 25 βαθμούς ο Άρης) ενώ θυμίζουμε ότι είχε καταφέρει να πετύχει ένα σπουδαίο νικηφόρο σερί σε 9 αγώνες!
Το σκηνικό φέτος, θέλει το ΑΠΟΕΛ να είναι στο +2 σε βαθμούς αφού συγκεντρώνει 26 έχει συντελεστή τερμάτων 19-6 με αισθητή βελτίωση στην επίθεση αλλά είναι και καλή η επίδοση της άμυνας που δέχθηκε γκολ από την Ομόνοια, από την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, τον Εθνικό και την Καρμιώτισσα.
Το πλέον αξιόλογο γεγονός έχει να κάνει με τη βαθμολογική θέση και το ότι η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι στην 1η θέση και το νικηφόρο σερί, αρχίζει να πλησιάζει το περσινό αφού είναι ήδη στις 7 νίκες.