Ο Λουκ Σίκμα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της εκπομπής “Τζάμπολ”, όπου μίλησε για την απόφασή του να πάει στον Ολυμπιακό, τις εμπειρίες του από την Γερμανία, αλλά και για το γεγονός ότι μεγάλωσε παίζοντας γκαρντ.

Ο Λουκ Σίκμα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Τζάμπολ”, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό, την επιστροφή του στην δράση μετά τον τραυματισμό του, τα χρόνια του στην Γερμανία, αλλά και για το γεγονός ότι μεγάλωσε παίζοντας ως γκαρντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουκ Σίκμα:

“Ήμουν εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν είναι κάτι που το έχω συνηθίσει. Ήταν δύσκολο να παραμείνω υπομονετικός και να κάνω όλη τη δουλειά ώστε να επιστρέψω υγιής, να προσπαθήσω να μπω στο γήπεδο με την υπόλοιπη ομάδα και να προσπαθήσω να τη βοηθήσω να νικά.

Επέστρεψα. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με ό,τι μπορώ να κάνω. Επίσης προσπαθώ να ξαναβρώ τον ρυθμό μου. Έχοντας μείνει έξω για λίγο, νομίζω ότι κάθε αγώνας βοηθά να μη νιώθω άβολα στο γήπεδο.

Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στο γήπεδο και είμαι ικανός να παίξω πάλι. Για ό,τι χρειάζεται ο προπονητής θέλω να είμαι έτοιμος, να είμαι επαγγελματίας. Να παραμείνω έτοιμος ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση. Ό,τι και να γίνει θα είμαι έτοιμος. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει”.

Αναφορικά με το τι φέρνει από το γερμανικό πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν: “Νομίζω εμπειρία, ευελιξία στο γήπεδο και την ικανότητά να κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα, μα περισσότερο τη θέλησή να κάνω ό,τι χρειάζεται. Για μένα αυτό ήταν πάντα το νούμερο ένα: να κερδίζεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου.

Μεγάλωσα παίζοντας γκαρντ. Είχα απότομη ανάπτυξη στο λύκειο, αλλά διατήρησα τα χαρακτηριστικά του γκαρντ και προσπαθώ να τα χρησιμοποιώ όποτε μπορώ”.

Για τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Άλμπα που είπε ότι οι δρόμοι τους ίσως συναντηθούν ξανά στο μέλλον: “Δεν ξέρω. Παίζω για τον Ολυμπιακό τώρα. Το μυαλό μου είναι 100% εδώ και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Θέλω να μείνω στο παρόν και τώρα είμαι στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που παίζω σε μία σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και αυτό μετρά τώρα”.

Για το γεγονός ότι ήταν αρχηγός στην Άλμπα παρότι ξένος: “Το αντιμετώπισα με σοβαρότητα, ήταν τιμητικό για μένα να συμβεί. Νομίζω ότι άσκησα τα καθήκοντά μου με αρκετά καλό τρόπο. Είμαι περήφανος για ό,τι έκανα εκεί, αλλά τώρα είμαι εδώ, στον Ολυμπιακό. Είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και παίζω για μία τόσο σπουδαία ομάδα, με τόση ιστορία. Ανυπομονώ για τον ανταγωνισμό κάθε βράδυ στο γήπεδο”.

Για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού: “Για μένα ήταν μία αρκετά εύκολη απόφαση. Πίστευα ότι ταιριάζω πολύ καλά εδώ. Ξέρετε, ήταν ένα μέρος που πάντα ήθελα να αγωνιστώ. Τα πράγματα πήγαν όπως ήλπιζα και εδώ είμαι”.

Για τα κοινά σημεία εκείνου και της ομάδας: “Υπάρχουν πολλοί ομαδικοί παίκτες που θέλουν να πασάρουν την μπάλα, που τους αρέσει να μοιράζονται και να κάνουμε πολλές κινήσεις στην επίθεση. Οπότε νομίζω ότι πραγματικά ταιριάζω εκεί”.