Προσωπική εκδίκηση. Απόδειξη των όσων ήταν ικανός να κάνει. Αν ένιωθε πως κάποιος θεωρούσε ότι είχε όρια, ο Ζλάταν θα τα γκρέμιζε και θα φώναζε: «Έτσι, για να μάθεις». Με αυτό το σκεπτικό, μια τέτοια μέρα, 14 Νοέμβρη, πριν από 11 χρόνια, αποτελείωσε την Αγγλία μόνος του και σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι από τα 27 μέτρα!
Ήταν μια φιλική αναμέτρηση των «τριών λιονταριών» με τους Σουηδούς, στα εγκαίνια της Friends Arena. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά «φιλικός» ήταν ο Ζλάταν απέναντι στους Άγγλους ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα του Ρόι Χότζον βρήκε την ευκαιρία, ακριβώς πριν από 11 χρόνια, να δώσει την ευκαιρία στους Κόκερ, Όσμαν, Στέρλινγκ, Σόκρος, Τζένκινσον και Ζαχά να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος. Πού να ‘ξεραν, όλοι, πως ο Ιμπραΐμοβιτς θα έκανε τα πάντα ένα προσωπικό πάρτι και θα το τελείωνε με το γκολ που και να θέλει κάποιος (αν υπάρχει κανείς τέτοιος στον πλανήτη Γη), αδυνατεί να το σβήσει από το μυαλό του.
Μάλιστα, πριν από το έργο τέχνης, ο «Ίμπρα» είχε σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα ευθύβολα στην αριστερή γωνία.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει σκεφτεί και να σχεδιάσει κάποια ανώτερη δύναμη που αγαπά όσους λατρεύουμε αυτό το άθλημα. Κι ας ήταν εις βάρος της Αγγλίας. Μυθικό ανάποδο ψαλίδι. Μυθική σκέψη. «Ζλάταν είμαι, και τι έγινε; Ας το κάνω!» θα σκέφτηκε. Και το έκανε. Και «έγραψε»…