Μάχη για δύο θα είναι τελικά η διεκδίκηση της Προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, καθώς, κατά την επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων, προσήλθαν μόνο ο Γιώργος Περδίκης και η Έφη Ξάνθου, με τον Σωτήρη Χρίστου να αποφασίζει τελικά να μην κατέλθει.

‘Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το κίνημα, «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις γεμίζει τις μηχανές του και οδεύει προς το έκτακτο Παγκύπριο εκλογικό συνέδριο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος υπό το Κεντρικό μήνυμα: Πρασινίζουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον! ».

Το εκλογικό και καταστατικό συνέδριο θα συνέλθει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 10:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία ο/η νέος/νέα Πρόεδρος του Κινήματος.

Όπως αναφέρεται, οι υποψήφιοι για τη θέση της Προεδρίας είναι οι: Ξάνθου Έφη, Περδίκης Γιώργος, ενώ ο κ. Σωτήρης Χρίστου έχει αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Απόσυρση για το καλώς νοούμενο συμφέρον

Στην ανακοίνωση της απόφασής του, ο Σωτήρης Χρίστου επικαλείται το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κινήματος, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ευθύνης, τονίζοντας ότι το συλλογικό επίπεδο «πρέπει αυτή την ιδιαίτερη περίοδο να κρατηθεί συμπαγές, οικολογικό και ενωμένο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με την παρούσα επικοινωνία υποβάλλω αίτημα απόσυρσης της υποψηφιότητας μου από την εκλογική διαδικασία της 26ης Νοεμβρίου 2023 για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας μου εδράζεται στο καλώς νοούμενο συμφέρον του ΚΟΣΠ και στην εξαγγελία δήλωση μου καθώς και πρωτοβουλίας ενώπιον της κεντρικής επιτροπής για αποφυγή της παρούσας εκλογικής διαδικασίας.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας σε καμία απολύτως περίπτωση δεν είναι πράξη εγκατάλειψης ή εκλογικής αδυναμίας αλλά ενέργεια ευθύνης γιατί πέρα από τις προσωπικές μου αντιλήψεις, συμπεριφοράς και άσκηση διοικητικής λειτουργίας της θέσης του προέδρου για την όποια έθεσα υποψηφιότητα, για ” κοινωνικό άνοιγμα” και εξωστρέφεια προς όλους τους πολίτες της Κύπρου υπάρχει το συλλογικό επίπεδο που πρέπει αυτή την ιδιαίτερη περίοδο να κρατηθεί συμπαγές, οικολογικό και ενωμένο.

Θεωρώντας ότι εξυπηρετώ την πολιτική φιλοσοφία την ιδεολογία την ενότητα στο ΚΟΣΠ αποσύρω την υποψηφιότητα μου για λόγους ευθιξίας και αρχών όπως προαναφέρθηκε αφού προέχει η οικολογική ενότητα μας.

θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς που στηρίζουν την δική μου υποψηφιότητα όπως για ακόμη μια φορά το 1/3 του κινήματος που την στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, σήμερα ιδιαίτερα τους νέους υποστηρικτές της δικής μου υποψηφιότητας που υιοθέτησαν τις θέσεις μου και να τους καλέσω όπως συμμετέχουν και συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, στην πρόοδο και εξελικτική πορεία του Κινήματος οικολόγων συνεργασία πολιτών μέσα από την συμμετοχή τους στο εκλογικό συνέδριο.

Τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε παρέα στις επόμενες εκλογές για τους ίδιους λόγους με στόχο και σκοπό το συντονισμό των ενεργειών του ΚΟΣΠ για το ρεαλιστικό άνοιγμα στους πολίτες. Στο μέσο διάστημα είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσει η πρωτοβουλία μας για το άνοιγμα του ΚΟΣΠ στους πολίτες.

Καλή επιτυχία φίλους Έφη και Γιώργο, εύχομαι οικολογική ψήφο ώστε οι επόμενες μέρες να συνεχίσουν να είναι οικολογικές, πράσινες και να δίνουν λύσεις στα ζητούμενα των πολιτών όλης της Κύπρου».