Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς θα λάβει χώρα στο κατάμεστο Κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό AKTOR για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (17:15).
Οι «θαλασσί» έχουν ρεκόρ 3-4 προερχόμενοι από το εντός έδρας ροζ φύλλο επί της Καρδίτσας αλλά χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμη να σημειώσουν δύο συνεχόμενες νίκες ως τώρα στη σεζόν. Στη Ρόδο έχουν δύο νίκες (Περιστέρι bwin και Καρδίτσα) και δύο ήττες (Ολυμπιακός και Άρης).
Παρόλα αυτά, το σύνολο του Κούρο Σεγκούρα σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί, κάτι το οποίο έδειξε και κόντρα στο θεωρητικά πολύ ανώτερο Περιστέρι bwin. Οι γηπεδούχοι θα παλέψουν με ό,τι έχουν και τον κόσμο τους στο πλευρό τους, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό AKTOR που διανύει περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος και αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο.
Πράγματι, οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν το 8/8 με… δύο τρόπους. Αρχικά, είναι αήττητοι στη Stoiximan Basket League, με ρεκόρ 7-0, το οποίο θέλουν να επεκτείνουν έτσι ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμά τους από τον «αιώνιο» αντίπαλο στην κορυφή. Παράλληλα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετράει 7 συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη (Απόλλων Πάτρας, Άλμπα, Άρης, Ζάλγκιρις, Βίρτους, ΑΕΚ, Βαλένθια), επομένως φιλοδοξεί να κάνει και την 8η πριν το δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την Ευρωλίγκα (30/11).
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν αναμένεται να έχουν κάποια απουσία και θα παραταχθούν πλήρεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι», από την άλλη, δεν θα έχει φυσικά στη διάθεσή του Χουάντσο και Παπαπέτρου, ενώ θα χρειαστεί να κόψει κι έναν από τους 7 ξένους του από τη δωδεκάδα. Στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, αυτός που έμεινε εκτός ήταν ο Κάιλ Γκάι.
Ενόψει του ματς, ο Μηνάς Παπαγιάννης, αδερφός του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR Γιώργου Παπαγιάννη, ανέφερε στην ιστοσελίδα του Κολοσσού: «Η νίκη απέναντι στην Καρδίτσα Ιαπωνική μας έδωσε ώθηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός AKTOR. Τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια και να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο παρκέ, αναμένοντας φυσικά και την στήριξη των φιλάθλων, οι οποίοι περιμένουμε να γεμίσουν το γήπεδο».
Οι διαιτητές της αναμέτρησης: Τσώνος – Μαρινάκης – Δέλλας/Βιτζηλαίος
Τα νούμερα μεταξύ Κολοσσού-Παναθηναϊκού AKTOR: