Την πιο μεστή περίοδο της καριέρας του διανύει ο Κώστας Φορτούνης στον Ολυμπιακό, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να του έχει δώσει φέτος τον ρόλο που του ταιριάζει, αυτή του μαέστρου των «ερυθρόλευκων». Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός οργανώνει το παιχνίδι των Πειραιωτών, μοιράζει ασίστ και σκοράρει, όντας καταλυτικός για την ομάδα.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο Φορτούνης δήλωσε πως θεωρεί ξεχωριστή τιμή να είναι αρχηγός στον Ολυμπιακό και θέλει να ανταποκρίνεται στον ρόλο αυτό, ενώ έφτασε ήδη τα 90 γκολ με τους «ερυθρόλευκους», γράφοντας ιστορία, και έχει βάλει στόχο τα… 100.

Οι συζητήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για επέκταση της συνεργασίας τους γίνονται σε καλό κλίμα, αλλά δεν είναι απλές. Ο Τρικαλινός άσος θέλει ένα καλό συμβόλαιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι το τελευταίο της καριέρας του, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του φετινή σεζόν. Το καλοκαίρι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την Αραβία, με μια πλούσια πρόταση, ωστόσο έχοντας πλέον οικογένεια και δυο παιδιά, δεν είναι εύκολη η προοπτική μετακόμισης σε αυτές τις χώρες.

Ο Κώστας Φορτούνης ζυγίζει όλα τα δεδομένα, ενώ έχει τη δυνατότητα να μιλήσει απευθείας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.