Με την έναρξη της φετινής χρονιάς, άρχισαν και οι εβδομαδιαίες βραβεύσεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, οι οποίες έχουν καταστεί θεσμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αναφερόμαστε, βεβαίως, για το Stoiximan Top Goal, το Stoiximan Top Save και τον MVP by Unicars & Volkswagen, οι νικητές των οποίων ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα ή σε τακτά χρονικά διαστήματα από την ιστοσελίδα και τα social media του ΠΑ.Σ.Π.
Μία άλλη βράβευση που «τρέχει» και παρουσιάζει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον αφορά το βραβείο Stoiximan Golden Gloves. Τα πρώτα «Χρυσά Γάντια» της φετινής σεζόν θα λάβει ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα Clean Sheets στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και οι ενδείξεις, με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής, είναι ότι θα… υπάρξει έντονος συναγωνισμός. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Peter Leeuwenburgh με πέντε Clean Sheets, ενώ τον ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής πέντε τερματοφύλακες!

Αναλυτικά:
Πίτερ Λέουβενμπεργκ (Απόλλων): 5 Clean Sheets
Κέναν Πίριτς (ΑΕΚ): 4 Clean Sheets
Βιντ Μπέλετς (ΑΠΟΕΛ): 4 Clean Sheets
Βανά Άλβες (Άρης): 4 Clean Sheets
Φαμπιάνο (Ομόνοια): 4 Clean Sheets
Ίβιτσα Ίβουσιτς (Πάφος): 4 Clean Sheets

Οι βραβεύσεις που αφορούν τα «Χρυσά Γάντια» χωρίζονται σε τρεις περιόδους: Τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τον δεύτερο γύρο και τα play-off. Όσον αφορά τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα βραβευτεί τόσο ο τερματοφύλακας του πρώτου γκρουπ που κράτησε απαραβίαστη την εστία του στα περισσότερα παιχνίδια όσο και ο πρώτος του δεύτερου γκρουπ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι το μεγάλο βραβείο «Stoiximan Golden Gloves 2023/24» θα λάβει ο τερματοφύλακας που κατέβασε περισσότερες φορές τα ρολά καθ’ όλη τη διάρκεια τη σεζόν. Και σε αυτή τη βράβευση ο ΠΑ.Σ.Π. θα βραβεύει τους δύο πρώτους τερματοφύλακες του κάθε γκρουπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι τερματοφύλακες έχουν τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών απαραβίαστης εστίας, το βραβείο θα κερδίσει ο τερματοφύλακας με το καλύτερο σερί στην αντίστοιχη περίοδο βράβευσης.