Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ Πλουτής Αβραάμ μίλησε για την πρόληψη του νέου προπονητή Τόνι Κόσκελα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Θα προπονήσει την ομάδα την Τετάρτη και θα μπει αμέσως στα βαθιά της προετοιμασίας του αγώνα με τον Οθέλλο. Πέρασε μια εβδομάδα ακριβώς από την διακοπή της συνεργασίας με τον προηγούμενο προπονητή αλλά έγινε δουλειά τις μέρες που μεσολάβησαν. Θέλαμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό στην ομάδα μα. Αποφασίστηκε ότι θα πηγαίναμε σε ξένο προπονητή. Αξιολογήθηκαν πολλοί προπονητές, έγιναν συνεντεύξεις, συναντήσεις, τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν πλάνο και μέσα από την επαφή με τον κ. Κόσκελα διαπιστώσαμε μια καλή επικοινωνία. Είναι νεαρός., σοβαρός, καταρτισμένος, είχε επιτυχίες και θεωρούμε την επιλογή του την καλύτερη δυνατή. Ελπίζουμε να φέρει νέο αέρα στην ομάδα μας».
Για το γεγονός ότι έρχεται από μια διαφορετική σχολή από την δική μας: «Την στιγμή που επιλέγεις έναν προπονητή βάζεις τα δεδομένα και παίρνεις την απόφαση. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η επιλογή θα είναι επιτυχημένη. Έρχεται από μια χώρα μακρινή, διαφορετική φιλοσοφία, νοοτροπία αλλά θέλαμε κάτι διαφορετικό, κάτι νέο στην ομάδα μας».

Για τους συνεργάτες του νέου προπονητή: «Θα έρθει με έναν συνεργάτη και θα έρθει και ακόμα ένα ε περίπου έναν μήνα καθώς έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του. Θα παραμείνει μαζί του ο κ. Μάρκος Σπανός, ο προπονητής τερματοφυλάκων ο κύριος Κωνσταντινίδης και ο γυμναστής Σωτήρης Ρουσής».