Η Σκωτία θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας! Για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα δώσει το «παρών» σε back-to-back Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. O Στιβ Κλαρκ έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος Σκωτσέζος προπονητής που θα καθοδηγήσει την ομάδα σε τέτοιο τουρνουά, αφού, την δεκαετία του ’90, είχε αλλάξει πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία…

Νέο σερί παρουσίας στο Euro για την Σκωτία, αλλά πρώτη φορά με τον ίδιο προπονητή

Οι Σκωτσέζοι με το 5/6 από την περασμένη Πέμπτη, έχοντας υποστεί την πρώτη τους ήττα στην διαδικασία των προκριματικών (2-0 από την Ισπανία), ήξεραν ότι απλά πήρε μια μικρή παράταση η εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για την διοργάνωση της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2024.

Το βράδυ της Κυριακής οι Βρετανοί περίμεναν την Ισπανία να… κάνει το καθήκον της, αφού, με την απώλεια βαθμών από τη Νορβηγία, η Σκωτία θα πήγαινε αμέσως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όπως κι έγινε!

Το γκολ του Γκάβι – για το οποίο χρειάστηκε 4 λεπτά τσεκάρισμα από τον VAR – έκρινε το ματς κι έστειλε το σύνολο του Στιβ Κλαρκ στο Euro! Ο ομοσπονδιακός κόουτς γράφει ιστορία καθώς θα είναι ο πρώτος Σκωτσέζος που καθοδηγεί την εθνική ομάδα σε διαδοχικά τουρνουά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το 1992 στην άκρη του πάγκου βρισκόταν ο Άντι Ρόχμπεργκ, ενώ, το 1996 ήταν ο Κρεγκ Μπράουν αυτός που κρατούσε το «τιμόνι». Ο Κλαρκ ήταν ο κόουτς της Σκωτίας και στο… εξ αναβολής Euro του 2021 και θα είναι και σε λίγους μήνες από τώρα επί γερμανικού εδάφους.