Τον… δήμιό της στα φετινά playoffs της Ευρωλίγκας έχει βάλει στο «μάτι» η Μονακό!

Και αυτό διότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Basketnews», οι Μονεγάσκοι έχουν στην κορυφή της μεταγραφικής τους λίστας ενόψει καλοκαιριού το όνομα του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν εκείνος που έστειλε τη Φενέρ στο φετινό Final 4, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Game 5 στο Πριγκιπάτο!

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η Μονακό θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Έλληνα γκαρντ με τη Φενέρ, με τους ανθρώπους του Πριγκιπάτου να ονειρεύονται ένα δίδυμο «φωτιά» στην περιφέρεια με Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθη!

Με δεδομένο πως οι Έλι Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ και Κέμπα Γουόκερ μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, κάποιοι εξ αυτών, ή, όλοι, ίσως αποτελέσουν παρελθόν. Έτσι λοιπόν, η ανάγκη για την απόκτηση ενός γκαρντ και μάλιστα υψηλού επιπέδου είναι επιβεβλημένη, με τον 35χρονο διεθνή να φαντάζει ως η ιδανικότερη προσθήκη στις θέσεις της περιφέρειας.

Αξίζει να θυμίσουμε πως στην αρχή της σεζόν, ο Καλάθης βρισκόταν στην έξοδο από τη Φενέρ, όμως ο τραυματισμός του Ραούλ Νέτο τον κράτησε τελικώς στην Κωνσταντινούπολη, με τον πολύπειρο γκαρντ έκτοτε να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, και δη όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στον τουρκικό σύλλογο από το καλοκαίρι του 2022, ενώ φέτος κατέγραψε 7,2 πόντους, 4,9 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε επίπεδο Ευρωλίγκας.