Η ΑΕΚ δεν πήρε μόνο τρεις βαθμούς από το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Προφανώς το βαθμολογικό όφελος είναι το πρώτιστο, αλλά τα κέρδη της ήταν περισσότερα. Πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, ξέσπασε επιθετικά σκοράροντας πέντε γκολ, κράτησε εύκολα το μηδέν και γενικώς, πήρε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση πριν τα συνεχόμενα ντέρμπι, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία και τους στόχους της.
Δεν είναι μια νίκη που θα της δώσει χειροκρότημα διαρκείας, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τα βαθμολογικά-κι όχι μόνο-δεδομένα.
Η σημασία της νίκης μπορεί να γίνει περισσότερο αντιληπτή, εάν σκεφτεί κανείς τι θα ίσχυε και τι θα γράφαμε τώρα εάν συνέβαινε το αντίθετο. Ο Όλτρα πολύ σωστά δήλωσε πως ούτε πριν η ΑΕΚ ήταν η χειρότερη ομάδα, ούτε τώρα έγινε η καλύτερη μετά την πεντάρα επί της Καρμιώτισσας.
Δεν χρειάζονται διθυραμβικά σχόλια. Η ΑΕΚ κρατάει τη νίκη και τα επιπλέον κέρδη που βάζει στο τσεπάκι της, αντιμετωπίζοντας τη δύσκολη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα επιπλέον βήματα προόδου φάνηκαν και με την Καρμιώτισσα, όμως τα ντέρμπι που ακολουθούν θα αποτελέσουν το πλέον ασφαλές δείγμα για το τι μπορεί να πετύχει τη φετινή σεζόν.

Ανδρέας Βεντούρης