Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καταστρώνει τα σχέδιά του για τον ημιτελικό της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό, στο Final Four του Βερολίνου, χαρακτηρίζοντας τους «πρασίνους» μία τυπική ομάδα Αταμάν.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο beIn Sports της Τουρκίας ενόψει του Final Four του Βερολίνου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό. Την ομάδα, δηλαδή, που θα αντιμετωπίσει με τη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (24/05).

Ο Λιθουανός κόουτς μίλησε και για τον Εργκίν Αταμάν αλλά και την ατμόσφαιρα που περιμένει στην «Uber Arena».

Οι δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους

«Αυτό είναι το Final Four. Θα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τυπική ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Είναι μια ομάδα που όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν οι κοντοί και βασίζεται στις αποφάσεις των γκαρντ για τα pick n’ roll. Φυσικά, θα επικεντρωθούμε εκεί. Αλλά δεν μπορείς να ξεχάσεις τους υπόλοιους παίκτες.

Όπως είπα, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός και εμείς έχουμε την ίδια δύναμη. Πρέπει να μιλάς συνεχώς για λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Πρέπει να σκεφτείς πώς να κλέψεις μια μπάλα εκεί, πώς να πετύχεις ένα εύκολο καλάθι στην άλλη πλευρά. Αυτό είναι το Final Four. Πάντα είναι δύσκολο, έτσι κι αλλιώς.

Έχω εμπειρία από το Final Four του 2009, όταν ήταν εκεί δύο ελληνικές ομάδες. Τώρα συμπεριλαμβάνεται και η Φενερμπαχτσέ. Νομίζω ότι θα είναι τρελό. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε πολύ, έχουμε δουλειά να κάνουμε στο γήπεδο.