Συνεχίζει ακάθεκτος στο πρωτάθλημα ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός που δεν… έπαθε ότι και πέρσι στους Ζωσιμάδες όταν είχε προηγηθεί με δύο γκολ στο ημίχρονο αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκε. Σε αυτό το ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League -το οποίο άργησε να ξεκινήσει 20 λεπτά λόγω ενός πανό στις εξέδρες- οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εύκολα 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη σε δύο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε (17′, 23′) και ένα του Ροντινέι (90+1), φτάνοντας στους 19 βαθμούς και το +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως από το ξεκίνημα του αγώνα με υποδειγματική κυκλοφορία μπάλας για ένα ακόμη φετινό ματς, με πολύ έντονη πίεση, με υψηλό ρυθμό, ένταση και πάθος στο παιχνίδι του. Πίεσε τον ΠΑΣ από τα πρώτα λεπτά, έφτιαξε πολλές φάσεις με ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο, βρήκε δύο γρήγορα γκολ με τον Ποντένσε και επί της ουσίας καθάρισε το ματς από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Παρότι είχε αρκετές άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αυτά δεν ήρθαν, ενώ όσο το φινάλε πλησίαζε ο Μαρτίνεθ άρχισε να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα με τις αλλαγές του, αφού ακολουθεί και το εκτός έδρας ματς με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League. Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς και της απόλυτης ερυθρόλευκης υπεροχής είναι ότι ο ΠΑΣ έκανε την πρώτη του τελική στο 49′ και πρακτικά δεν απείλησε ποτέ με το να «κλέψει» το παραμικρό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι σε έναν απολύτως σοβαρό, συγκεντρωμένο, αποτελεσματικό και κατά διαστήματα απολαυστικό Ολυμπιακό.

Το καθάρισε γρήγορα ο Ποντένσε

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, οι «ερυθρόλευκοι» προειδοποίησαν δις στο 6′ και το 7′ με τις προσπάθειες των Ροντινέι (σέντρα-σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κλέιμαν) και Φορτούνη (σουτ άουτ) ενώ η πρώτη τους καλή φάση ήρθε στο 11′. Μετά από ωραία κυκλοφορία μπάλας και συνδυασμό των Ροντινέι – Μπιέλ, ο Ισπανός σούταρε υπό πίεση εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Σημαντική ευκαιρία ήταν και αυτή του 15′, όταν μετά από γέμισμα του Μαντί στην περιοχή, ο Μπιέλ από εξαιρετική θέση έκανε κακό τελείωμα στην κίνηση, ψηλά άουτ. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν σταθερά τη μπάλα στα πόδια και να πιέζουν, το γκολ δεν άργησε να έρθει, έστω κι αν αυτό έγινε με αρκετή δόση τύχης. Ήταν η φάση του 17ου λεπτού, ο Ορτέγκα έκανε ένα παράλληλο γύρισμα για τον Ποντένσε, αυτός σούταρε με το αριστερό από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Παντελάκη, άλλαξε πορεία και αφού ξεγέλασε τον Κλέιμαν που είχε κάνει αντίθετη κίνηση, κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Λίγο μετά το γκολ των Πειραιωτών, στο 21′, ο Ελ Κααμπί έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από κάθετη του Μπιέλ που τρύπησε την άμυνα του ΠΑΣ, έκανε την προβολή αλλά ο Κλέιμαν που είχε βγει γρήγορα πρόλαβε και έκλεισε την εστία του, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του και να περνάει κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, μετά το κόρνερ, το βολέ του Μπιέλ σταμάτησε πάνω στον Ελ Κααμπί, ενώ ένα ακόμη λεπτό αργότερα ήρθε και το 0-2 των «ερυθρόλευκων». Στο 23′, ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ με πάσα για τον Μπιέλ, αυτός αμέσως τροφοδότησε τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος με αριστερό βολέ εκτός περιοχής νίκησε τον Κλέιμαν, ο οποίος δεν είχε ορατότητα από τα πολλά σώματα μπροστά του.

Ανολοκλήρωτες έμειναν κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις του ΠΑΣ στην περιοχή του Πασχαλάκη μετά το 0-2, όμως η… υποψία επιθετικότητα των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει το ματς και να ψάχνει περισσότερα γκολ. Άουτ κατέληξε το σουτ του Φορτούνη στο 27′, ενώ στο 38′, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνδυασμό των Φορτούνη – Ροντινέι στα δεξιά και σέντρα του Βραζιλιάνου, ο Ελ Κααμπί έκανε προβολή άουτ από εξαιρετική θέση. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, Μπιέλ, Αλεξανδρόπουλος και Φορτούνης είχαν τρεις ακόμη τελικές, χωρίς όμως να απειλήσουν επί της ουσίας τον Κλέιμαν. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με απόλυτη υπεροχή του Ολυμπιακού, 65% κατοχή μπάλας και 13 τελικές.

Έκανε διαχείριση ενόψει… Σερβίας, το «κερασάκι» ο Ροντινέι

Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του ματς με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να χάνει αμέσως ευκαιρία για το τρίτο του γκολ, όταν στο 47′ ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε με κάθετη τον Μπιέλ στην περιοχή, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε το σουτ του Ισπανού στην κίνηση. Η πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΣ στο ματς ήρθε στο 49′ -και αυτή από στατική φάση- και αυτό είναι που «λέει» και την ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Τσαούσης έκανε το γέμισμα με το φάουλ και ο Μπάλαν είχε κεφαλιά άουτ. Στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο δικές του φάσεις, όμως στο 54′ το ανάποδο ψαλίδι του Ελ Κααμπί πέρασε άουτ και στο 58′ η κεφαλιά του Μαροκινού πήγε πάνω στον Κλέιμαν. Άουτ κατέληξε και η νέα κεφαλιά του Μπάλαν στο 61′ σε μια δεύτερη καλή φάση των Ηπειρωτών και κάπου εκεί ο ρυθμός άρχισε να φθείνει.

Μετά και τις αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός που άλλωστε την Πέμπτη έχει εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με την Μπάτσκα Τόπολα, άρχισε να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα και τις δυνάμεις του. Στο 69′ ο Τσαούσης έσωσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Ντόη, στο 76′ ο Κλέιμαν απέκρουσε σουτ του Ροντινέι μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ο οποίος τελικά βρήκε το γκολ, το πρώτο του με τον Ολυμπιακό. Στο 91′ ο Μαντί είδε τον έμπειρο μπακ στην περιοχή, αυτός κατέβασε τη μπάλα και με το αριστερό νίκησε τον Κλέιμαν για το τελικό ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος / 4-2-3-1): Κλέιμαν, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Σόρια, Μπιλμπάο, Λιάσος (62′ Μπεγκάλα), Τζίμας (75′ Γκάρο), Παμλίδης, Ροσέρο (61′ Έφορντ), Μπάλαν (75′ Κόντε).
Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Φρέιρε (46′ Πορόσο), Ντόη, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Μπιέλ (84′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (66′ Μασούρας).
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)