Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, πραγματοποίησε στον πολυχώρο «Παλαιά Ελιά» στο Στρόβολο, εκδήλωση προς τιμήν του κ. Αντώνη Γρ. Δράκου, με αφορμή της κυκλοφορίας του βιβλίου, «Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ».

H προσφορά του Κ. Αντώνη Γρ. Δράκου στον Αθλητισμό Στίβου και η ανάμειξη του στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, δεν μπορεί να καταγραφεί μέσα σε λίγες λέξεις. Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό από τα μαθητικά του χρόνια είτε παίζοντας ποδόσφαιρο, είτε πετόσφαιρα, είτε καλαθόσφαιρα, είτε ως αθλητής στίβου. Η αγάπη και η μανία του για το στίβο, είναι εκείνο που χάραξε την πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα. Αρχικά έγινε μανιώδης με τη στατιστική, ακολούθως ασχολήθηκε με τη Τεχνική Επιτροπή της ΤΕΣΚ, για να συνεχίσει με την ίδρυση της ανεξάρτητης ομοσπονδίας στα Διοικητικά της ΚΟΕΑΣ στη θέση του Γενικού Γραμματέα (1983 – 1991) και στη συνέχεια για εικοσιέξι χρόνια στη θέση του Προέδρου.

Η 50χρονη ενασχόληση με το στίβο, ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με κορυφαίες διακρίσεις αθλητών – τριών στο διεθνή χώρο κατατάσσοντας την Ομοσπονδία του Στίβου στην Κορυφή των αθλημάτων, αλλά και την αναγνώριση του ιδίου ως Διοικητικού Παράγοντα, με την εκλογή για τρεις συνεχόμενες θητείες στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Επιστέγασμα όλων, η ειδική επιβράβευση που του απονεμήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μέσω του Προέδρου της Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε, σε ένδειξη αναγνώρισης για την πολυετή και άξια προσφορά του στον Παγκόσμιο Στίβο. Δίκαια η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ στις 15 Δεκεμβρίου 2018 τον ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και θα τον επιβραβεύσει με την «Ανώτατη Διάκριση» τη «Χρυσή Νίκη» για τις μεγάλες υπηρεσίες και την προσφορά του στον Κλασσικό Αθλητισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί, προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο και στενοί φίλοι και συνεργάτες τόσο της οικογένειας του κ. Δράκου όσο και από τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Μελετίου.