Η Γρανάδα υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα με γκολ στα 17 δευτερόλεπτα κι εν τέλει της πήρε ένα βαθμό χάρη στην ισοπαλία 2-2 για την 9η αγωνιστική της La Liga.
Ο Μπράιαν Θαραγόθα πέτυχε το γρηγορότερο γκολ που έχουν δεχθεί οι «μπλαουγκράνα» στον 21ο αιώνα, αλλά δεν πτόησε την ψυχολογία τους, παρότι οι περισσότεροι παίκτες στην ενδεκάδα του Τσάβι συνήθως είναι αναπληρωματικοί.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως σε μια στιγμή ολιγωρίας ο Θαραγόσα σκόραρε ξανά κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, όμως στο 44′ έχασαν και τον Ζιλ Κουντέ με τραυματισμό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λαμίν Γιαμάλ σκόραρε σε κενή εστία κι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών.
Στο 2ο μέρος, ο Τσάβι επέμεινε στην ίδια ενδεκάδα και η Μπαρτσελόνα συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Η κυκλοφορία ήταν αποκλειστική υπόθεσή της, το ίδιο και οι τελικές.
Δίχως επιθετικό στον πάγκο λόγω τραυματισμών, στον αγώνα πέρασαν παίκτες όπως ο Οριόλ Ρομέου και ο Σέρτζι Ρομπέρτο, όμως αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί. Στο 85o λεπτό ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 2-2.
Ο αγώνας είχε δρόμο ακόμα, αφού στην επόμενη επίθεσή της η Γρανάδα είχε δοκάρι με τον Θαραγόθα, ενώ στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Ζοάο Φέλιξ, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.