Σουτάρει ο Μικέλ Αρτέτα και η Άρσεναλ κερδίζει με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι το 2012. Σουτάρει ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι και η ιστορία επαναλαμβάνεται στο ίδιο γήπεδο, 11 χρόνια μετά. Μάλλον, η απόλυτη δικαίωση χρειάστηκε 11 χρόνια και… τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά!

Έντεκα χρόνια και… τέσσερα δευτερόλεπτα: Μάλλον, η Άρσεναλ έπρεπε να κερδίσει στο 86:01 τη Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι πράγματι απίστευτο. Τι ιστορία και αυτή. Ο Μικέλ Αρτέτα τα κατάφερε. Κέρδισε για πρώτη φορά τη Μάντσεστερ Σίτι στην προπονητική του καριέρα, σε επίπεδο Premier League.

Πέρασε δύσκολα απέναντί της την τελευταία τριετία, είδε το αρνητικό σερί σε βάρος της ομάδας του να φτάνει τα 12 διαδοχικά ματς, είδε την Άρσεναλ να χάνει ένα πρωτάθλημα από τους «πολίτες», αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Με τον Μπουκάγιο Σάκα ή χωρίς. Με κάθε λογής ιδέα του, με τον τρόπο που του έμαθε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Με υπομονή, με τακτική προσήλωση, έως ότου να έρθει η δικαίωση. Και ήρθε. Άργησε… 11 χρόνια και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι το 2012, 11 χρόνια ακριβώς πίσω, στο 86:01 εκείνης της αναμέτρησης της Άρσεναλ απέναντι στους «πολίτες», ο Ισπανός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής.

Τώρα, έμελλε να συμβεί κάτι ανάλογο, τέσσερα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Και ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι δεν ήθελε να πάρει κοντρόλ στο σουτ του. Το έκανε, η μπάλα βρήκε στον Νέιθαν Άκε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Άξιζε η αναμονή!