Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Super Cup της Ρόδου και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, αλλά την μέτρια εμφάνιση στη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει να βγάλει αντίδραση αύριο (12/10, 21:15) στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.
Μιλώντας στη Media day των «πράσινων» ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, αναφέρθηκε τόσο στις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς με τους Βαυαρούς, όσο και για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο ΟΑΚΑ οι φίλοι του «τριφυλλιού» την περασμένη εβδομάδα στο ντέρμπι «αιωνίων».
Παράλληλα, μίλησε και για την χθεσινή επιλογή του Εργκίν Αταμάν να δείξει επί 4,5 ώρες στους παίκτες βίντεο με τα λάθη τους, τονίζοντας πως όλη αυτή η διαδικασία τους έκανε καλό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι:
Για τις 4,5 ώρες που είδαν τα λάθη τους οι παίκτες σε βίντεο: «Ήταν καλό αυτό που έγινε. Ήταν μια απόφαση του προπονητή να μας δείξει τα λάθη μας από το προηγούμενο παιχνίδι. Είδαμε ο καθένας τα λάθη μας, ο κόουτς μας εξήγησε τι πρέπει να κάνουμε για να… επιβιώσουμε και σίγουρα μετά από αυτό πρέπει να παίξουμε καλυτέρα».
Για το παιχνίδι με την Μπάγερν: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντι τους. Προπονηθήκαμε σήμερα, ο κόουτς μας εξήγησε πως πρέπει να επιτεθούμε και τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Euroleague: «Κάθε παίκτης στην Ευρωλίγκα είναι πολύ κάλος και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Η άμυνα κυρίως είναι αυτή που δίνει αποτελέσματα και σταματά αυτούς τους παίκτες. Όσον αφορά εμένα, συνεχίζω βήμα-βήμα και μέσα από την συνεχή προπόνηση προσπαθώ να βελτιώνομαι και χρόνο με τον χρόνο θα γίνομαι καλύτερος».
Για την ενέργεια που παίρνει από τους φίλαθλους: «Πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα τέτοια συναίσθημα και είδα αυτή την ατμόσφαιρα σε γήπεδο. Σίγουρα όταν έπαιζα στην Γκραν Κανάρια είχαμε πολλούς φίλαθλους στο γήπεδο, αλλά την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν μπορείς να την περιγράψεις. Πρέπει να έρθεις εδώ για να το καταλάβεις, οι οπαδοί δεν σταματούν να τραγουδούν, αυτό είναι κάτι που σου δίνει ώθηση, είναι τρελό. Αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε τους φίλαθλους στο γήπεδο και θα κάνουμε τα πάντα για αυτούς».